Hirdetés

Vádat emeltek a volt polgármester ellen - korrupciós ügy van napirenden Debrecenben

2017.04.13. 12:51

Vádat emeltek a volt polgármester ellen - korrupciós ügy van napirenden Debrecenben

A vád szerint összejátszottak az állam ellen.

Négy ember, köztük Rakamaz korábbi fideszes polgármestere, Farkas Ernő ellen emelt vádat a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség elszámolási, számadási, tájékoztatási kötelezettség elmulasztásának bűntette ­miatt.

Az érintettek egy 660 milliós állami támogatás megtartása érdekében valótlan elszámolást nyújtottak be - írta a Blikk.

Az ügyészségtől kapott tájékoztatás szerint Raka­maz önkormányzata 2010-ben több mint 660 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az úgynevezett Teknősház kialakításához.

A volt településvezető 2011 februárjában vállalkozói szerződést kötött egy építőcéggel a projekt megvalósítására. Később, 2012 november 20-án megtörtént a létesítmény műszaki átadás-átvétele, az akkor feltárt hiányosságokat viszont a megadott határidőre nem javították ki.

A végszámlát 2012 november 30-án mégis benyújtották, és ezt a dokumentumot a városvezető aláírta annak ellenére, hogy 22 millió forint értékű munka még nem készült el.

A vádlottak azért nyújtottak be valótlan tartalmú dokumentumokat az állami támogatást folyósító szervhez, hogy elkerüljék a támogatás visszafizetését, illetve a kivitelező cég mentesüljön a kötbérfizetési kötelezettség alól.

A nyomozó ügyészség mind a négy vádlott vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta – tudta meg a lap meg a vádhatóságtól.

politikakorrupció

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés