Hirdetés

Vona vitázna Orbánnal

Vona Gábor vitára hívta Orbán Viktort

mti

2010.04.02. 19:13

Vona vitázna Orbánnal

Budapest – A Jobbik elnöke a Fidesz elnökének címzett nyílt levélében azt írta: szükségesnek és fontosnak tartaná kettőjük nyilvános beszélgetését.

Hirdetés

Vona Gábor szerint Magyarország „történelme egyik, ha nem a legsúlyosabb válságát éli”, ezért az emberek megérdemlik, hogy megfelelő információk birtokában felelős és átgondolt döntést hozhassanak.

A pártelnök megérti, de nem tudja elfogadni a Fidesz óvatosságát, amely feltételezése szerint „abból a félelemből fakad, hogy az MSZP kiforgatja és meghamisítja” a Fidesz programját. Közleménye szerint a kormányfőjelöltek vitája nem maradhat el, mert „az emberek igényét és a demokratikus normákat mindenkinek tiszteletben kell tartania”. A vita azonban – folytatja – a Fidesz nélkül nem valósulhat meg.

Vona Gábor közölte, pártja kész a vitára, és amennyiben lesz legalább ötpárti találkozó, azon a Jobbik részt vesz. „De a legszerencsésebb az lenne, ha nem csupán Mesterházy Attila, hanem Ön is ütköztetné érveit velünk” – írja a levélben, hozzátéve: a Fidesz képviselője nem jelent meg a vitával kapcsolatos pénteki kampányfőnöki egyeztetésen.

A Jobbik elnöke szükségesnek és fontosnak tartana egy közte és Orbán Viktor közötti nyilvános beszélgetést is, ahol érveiket „korrekt, higgadt és szakmai formában” tudnák ütköztetni, mivel szavai szerint „kutatások egyértelműen igazolják, hogy a Fidesz és a Jobbik a két legerősebb párt ma Magyarországon”.

Pénteken délelőtt a Lehet Más a Politika (LMP) által kezdeményezett egyeztetésen – amelyen a Fidesz és a Civil Mozgalom nem képviseltette magát – az áprilisi választásra országos listát állított erők közül az MSZP, az MDF, a Jobbik és az LMP delegáltjai megállapodtak arról, hogy közös levélben szólítják fel a listavezetők vitáján való részvételre Orbán Viktort.

A Fidesz – amely távol maradt a megbeszélésről – közölte: nem tartja időszerűnek a kérdést, mondván, még nem dőlt el, melyik az a két erő, amelyiknek a legnagyobb esélye lesz programja megvalósítására.

Szóljon hozzá!

Hirdetés