Hirdetés

Vona Gábor: a Jobbik nem antiszemita, hanem magyarságféltő

Vona szerint ők nem antiszemiták, hanem magyarságféltők

hvg.hu

2010.04.19. 12:01

Vona Gábor: a Jobbik nem antiszemita, hanem magyarságféltő
Vona Gábor

„Az MSZP és a Fidesz megtévesztette az embereket, a Jobbikot cigánygyűlölő, rasszista, antiszemita pártnak állították be. Szeretném, ha az emberek végre megértenék, hogy nem vagyunk rasszisták.”

Hirdetés

A parlamentbe jutott radikális párt elnöke arra a kérdésre, hogy miért épít a Jobbik a legrosszabb emberi indulatokra, miért táplálja például a zsidókkal szembeni előítéleteket, így válaszolt:

„Nem építünk a rossz emberi indulatokra, és a zsidókkal szembeni előítéleteket sem szándékozzuk erősíteni. Nem zsidó, hanem izraeli gyarmatosításról beszéltünk. Ez nem antiszemitizmus, hanem magyarságféltés. Izraeli gyarmatosításra viszont éppen Perez elnök utalt – vagy hogyan értelmezzük a szavait, amikor Magyarország „felvásárlásáról” szólt? Én és sokan mások úgy érezzük, jó lenne erről nyílt vitát folytatni, már csak azért is, hogy ilyen értelemben megnyugodjanak a kedélyek. Úgy érzem, hogy az izraeli tőke térhódítása mögött nem pusztán üzleti érdek húzódik, hanem kőkemény politika. A gyarmatosítás alatt alapvetően Magyarország befolyás alá vonását értjük, abból fakadóan, hogy Izraelnek a helyzete és szerepe a Közel-Keleten instabil. Ezért más lehetőségeket, más országot kell keresniük arra az esetre, ha tarthatatlanná válik a helyzetük.”

A HVG interjúja itt olvasható!

Szóljon hozzá!

Hirdetés