Hirdetés

Választás 2010: a második menetből mi kimaradunk

Választás 2010: a második menetből mi kimaradunk

MTI

2010.04.21. 13:52

Választás 2010: a második menetből mi kimaradunk

Debrecen – Mi csak nézünk, mint a moziban, amint 57 körzetben voksolnak vasárnap a választások második fordulóján, és reméljük, hogy hét óra után nem sokkal megtudjuk a végeredményt.

Hirdetés

Április 25-én, vasárnap 57 egyéni választókerületben, 391 településen lesz voksolás a választások második fordulójában. Debrecen és Hajdú-Bihar nem érdekelt, mivel itt már az első fordulóban minden jelölt megkapta a szavazatoknak legalább az 50 százalékát. Az Országos Választási Iroda honlapján tételesen is megtalálhatók azon körzetek címmel és telefonszámmal, ahol lesz második forduló.

Az OVI becslése szerint tíz „kritikus" szavazókör lehet a második fordulóban, ahol elhúzódhat a szavazás. Virág Rudolf közlése szerint néhány kivételtől eltekintve arra számítanak – a kommunikációs és szervezési intézkedések hatására – valamennyi szavazókörben be fog tudni fejeződni a voksolás második fordulója 19 órakor.

Emlékeztetett rá: a választás első fordulójában 23 olyan, igazolással szavazók számára kijelölt szavazókör volt, ahol este 19 óra után fejezték be a szavazást. Ebből 18 volt a fővárosban (a XI., a XIII., a XIV. és a XVII. kerületben), egy-egy pedig Pécsett, Miskolcon, Győrben, Szegeden és Debrecenben. A 23-ból tízben lesz második forduló.

Még a második fordulóban is jelentős számú igazolással szavazó választópolgár fog megjelenni az OVI adatai szerint Budapest 3. számú, III. kerületi egyéni választókerületében (1.300), a 19. számú, XIII. kerületi (1.900) és a 16. számú, XI. kerületi választókörzetben körülbelül ugyanennyi. Vidéken egyedül Miskolcon van viszonylag sok igazolással szavazó, körülbelül 600, de ezek közül csak körülbelül 440 szavazhat.

Szóljon hozzá!

Hirdetés