Hirdetés

Meghallgatásra talált Dávid Ibolya segélykiáltása

Jól hajrázott az MDF Budapesten

nol

2010.03.19. 10:42

Meghallgatásra talált Dávid Ibolya segélykiáltása
Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt. Még reménykedhetnek Fotó: archí

Budapest – Budapesten is állíthat listát az MDF április 11-én a választáson, a valasztas.hu szerint sikeres volt az MDF-hajrá. Ezzel a párt megőrizte esélyét a Parlamentbe jutásra.

Hirdetés

Az MDF által bejelentett budapesti jelöltek között szerepel Pusztai Erzsébet, Debreczeni József, Herényi Károly, Győri Dénes, Csapody Miklós, Slosár Gábor, Fejér László Előd, Farkas Tibor Hardy László Kálmán - igaz, közülük ötnek adott zöld jelzést a választási bizottság, azaz ők már hivatalosan is jelöltek. Debreczeni, Győri, Slosár és Hardy neve mellett egyelőre a "döntésre vár" kitétel szerepel, azaz az esetükben még nem született meg a hivatalos döntés arról, hogy a leadott kopogtató-cédulák között van legalább 750 érvényes. 

Az utolsó napokig kérdéses volt, hogy a Fórum képes lesz-e a budapesti listaállításra, holott elemzők, politológusok egybehangzóan állították, fővárosi lista nélkül az MDF-nek nincs esélye a Parlamentbe jutásra. Dávid Ibolya az elmúlt napokban többször is megkongatta a vészharangot, és azóta a belviszályok ellenére is áramlottak a Fórumhoz a kopogtató-cédulák százai. Annak ellenére is, hogy egy hete az MDF budapesti elnöke, Lévai Zoltán felmondta az SZDSZ-szel kötött fővárosi megállapodást, (amiért azonnali hatállyal meneszették a pártból), s azt nyilatkozta: törvényesen már nem lesz képes az MDF Budapesten összegyűjteni a hiányzó szelvényeket.

Ráadásul Dávid Ibolyáék dolgát az is nehezítette, hogy a budapesti MDF listához minimum "tisztán" 8 MDF-es képviselő-jelölt szükséges, az MDF-SZDSZ néven gyűjtött, vagy a Bokros Lajos nevére kitöltött szelvények elvesznek.

Forrás: nol.hu

Szóljon hozzá!

Hirdetés