Hirdetés

Magánéleti pletyka a Gárda főkapitányával kapcsolatban

Vádat emelhetnek a főkapitány ellen

nol

2010.04.21. 17:26

Magánéleti pletyka a Gárda főkapitányával kapcsolatban
Kiss Róbert egyenruhában Fotó: archív

Budapest – Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya még nem tudja mire számítson, miután kiderült: lehet, hogy vádat emelnek ellene. Magánéletével kapcsolatban is támadják.

Hirdetés

Az anyag szerint Kissék egyesülési joggal való visszaéléssel és törvény vagy hatóság elleni izgatással gyanúsíthatók. Az indoklás szerint parancsuralmi rendszerben működtették a szervezetet, amelynek kimondott célja volt az állam rendfenntartó monopóliumának megtörése.

Kiss Róbert július 11-én szólította fel egy rendezvényen az ott összegyűlt embereket a feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájának viselésére. A főkapitány a NOL.hu-nak azt mondta: a rendezvény után kihallgatták őket, de nem tettek tanúvallomást. Ügyvédjével, a jobbikos képviselőségre esélyes Gaudi-Nagy Tamással, még csak a lehetséges büntetési tételeket vették számba.

A gárdisták vezetőjéről pár napja egy botrányszagú hír is felröppent: Kiss Róbertnek állítólag viszonya volt egy fiatal gárdista lánnyal, annak ellenére, hogy családos ember. A főkapitány emiatt még a lemondását is be akarta nyújtani a szervezet vezetőségi ülésén. Később viszont azt nyilatkozta: csak egy „baráti megbeszélésen” vett részt. A Gárda közölte: a vezetőjük magánéletével kapcsolatos minden állítás alaptalan.

Forrás: Népszabadság

Szóljon hozzá!

Hirdetés