Hirdetés

Az MSZP feljelentett

Az MSZP feljelentett

MTI

2010.04.08. 14:31

Az MSZP feljelentett
Gyurcsány szerint ha igaz, amit a pártigazgató elmond, akkor a magyar embereknek okuk van félni

A Központi Nyomozó Főügyészséghez csütörtökön megérkezett az MSZP feljelentése választás rendje elleni bűncselekmény miatt

Hirdetés

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője elmondta: a Puch László által jegyzett, a legfőbb ügyésznek címzett, és átiratban a Központi Nyomozó Főügyészségnek is megküldött feljelentést nem konkrét személy, hanem ismeretlen tettes ellen tették választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Az MTI úgy tudja, az MSZP egyidejűleg a Legfőbb Ügyészségre, illetve az Országos Rendőr-főkapitányságra is eljuttatta feljelentését. A Legfőbb Ügyészségre ugyancsak csütörtök délelőtt érkezett meg a feljelentés.

Valamennyi szervnek három napja van a feljelentés elbírálására, ez idő alatt meg kell vizsgálniuk azt is, hogy melyiküknek van hatásköre eljárni az ügyben.

Gyurcsány Ferenc, utalva a Kubatov Gábornak tulajdonított, szerdán nyilvánosságra került hangfelvételre, azt mondta: ha a felvétel hiteles, akkor olyan bűncselekményről van szó, amely a "Fidesz elnökségének tudtával, támogatásával, folytatólagosan valósult meg az elmúlt években".

Hozzátette: ha igaz, amit a pártigazgató elmond, akkor a magyar embereknek okuk van félni, mert az országot vezető politikusok egy része, a Fidesz vezető politikusai, nem magyarként tekintenek ránk, hanem "maguk- és magunkfajtára" osztják az embereket, úgy, ahogy ez eddig a radikális jobboldal köreiben volt közismert. Szerinte ezzel a Fidesz annak adta bizonyítékát, amit korábban is gondolt, hogy a "mentalitás egy tőről fakad".

Szóljon hozzá!

Hirdetés