Hirdetés

A cigány, aki nem megy el szavazni...

A romák jövője a Fidesz-KDNP?

Hírszerző

2010.03.20. 16:05

A cigány, aki nem megy el szavazni...
Farkas Flórián

Szeged – A Lungo Drom elnöke a Tisza-parti városban arról beszélt, a cigányságon belül is szemléletváltásra van szükség.

Hirdetés

– Ma Magyarországon nincs még egy olyan társadalmi csoport, melynek nagyobb érdeke lenne a jelenlegi kormány leváltása, mint a cigányok; olyan mély megélhetési válságban van a cigányság, hogy már nemcsak egy ciklust, de még egy évet sem bír ki segítség nélkül – mondta Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke szombaton Szegeden a Cigányság Világnapja alkalmából szervezett fórumon. 

Marad a régi sors vagy új kor jön?

Mint hozzátette: a rendszerváltás óta a legnagyobb változás előtt áll a cigányság, melyre készen áll, s mely a Fidesz kormányra kerülésével garantált, erre ugyanis társadalmi szerződést kötöttek. Beszédében Farkas határozottan érvelt egy szemléletváltás mellett is, melynek értelmében a cigányoknak ki kell közösíteniük a bűnözőket maguk közül (ezzel Horn Gyula hosszú évekkel ezelőtti, nagy vihart kavart meglátását ismételte meg). Előadása zárásaként úgy fogalmazott: – Az a cigány, aki nem megy el szavazni, vagy nem a Fidesz-KDNP jelöltjeire szavaz, az ne találkozzon velünk, mert a jövője ellen, a sorsa tovább folytatására szavaz, amit most él meg.

Szóljon hozzá!

Hirdetés