Hirdetés

Zuschlag-ügy: „ A baloldali vezetésnek tudnia kellett!”

Az ügyvéd szerint MSZP-vezetőknek tudniuk kellett a simlikről!

mti

2010.03.01. 20:15

Zuschlag-ügy: „ A baloldali vezetésnek tudnia kellett!”
Zuschlag János 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van

Kecskemét – A Zuschlag-per tizedrendű vádlottjának védőügyvédje szerint a baloldali politikai vezetésnek tudnia kellett a Zuschlag Jánoshoz köthető fiktív szervezetek ügyleteiről.

Hirdetés

Hirdetés

Ujvári Sándor Az ügyvéd a Zuschlag János és társai ellen a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per hétfői tárgyalási napján védőbeszédében azt mondta: "Ez az eljárás nem az elsőrendű vádlottról és a társairól szól, hanem arról, hogy ezt a bűncselekmény-sorozatot a baloldali politikai vezetés tudta és beleegyezése nélkül nem lehetett volna elkövetni".

„Az a meggyőződésem, hogy a vádlotti széksorok hiányosak, és nincs ember Magyarországon, aki ne lenne tisztában azzal, hogy ez az ügy nem elsősorban Zuschlag Jánosról és vádlott-társairól szól” – mondta perbeszédében Szente Zsolt tizedrendű vádlott védője.

Az ország morális válságának példájaként említette azt: a „korábban Baranya megyei rendőrfőkapitányként tevékenykedő, nagyhatalmú Lusztig Péter, aki telefonbeszélgetéseket folytat az elsőrendű vádlottal, ígéretet tesz a hathatós segítségre, majd tanúkénti meghallgatása során kijelenti, hogy mindaz, amit mondana, államtitok”.

Az ügyvéd szerint a „mese kategóriájába tartozik", hogy bármelyik képviselőjelölt, aki az országgyűlési választáson elindul, nem tudja, milyen pénzből finanszírozták a kampányát. A védőügyvéd a Baráth Etele és Csiha Judit MSZP-s országgyűlési képviselők kampányára fordított 500-500 ezer forintra utalt, amit a Táncsics Alapítványtól nyertek el Zuschlag János érdekeltségébe tartozó szervezetek. Baráth Etele és Csiha Judit tagadta, hogy tudott volna arról, a kampányukban törvénytelenül megszerzett pénzt használtak fel.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.