Hirdetés

Hirdetés

Üvegekkel dobálták a rendőröket a magyar-román után

MTI

-1.11.30. 00:00

A rendőrség 13 személyt állított elő pénteken a labdarúgó mérkőzés után.

Hirdetés

Hirdetés

Hét embert garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el. Két férfit pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése, egy személyt közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, egy személyt garázdaság, egy másikat jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség, egy embert pedig személyigazolvánnyal kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő a rendőrök. A főváros közrendjét, közlekedését fennakadás nélkül garantálta a rendőrség szakszerű, arányos és határozott intézkedésének köszönhetően – áll a rendőrségi közleményben.

Négyezren voltak az Ötvenhatosok terén

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Románia csapatával a Puskás Ferenc Stadionban zárt kapuk mögött rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen pénteken este. A szurkolók az Ötvenhatosok terén és a stadion mellett, a Dózsa György úton is kivetítőn követték a mérkőzést. A Magyar Labdarúgó Szövetség által a budapesti Ötvenhatosok terére szervezett közös meccsnézésre mintegy 4 ezer ember gyűlt össze, a Dózsa György úton felállított színpadnál pedig az MTI tudósítójának beszámolója szerint több ezren gyülekeztek. Utóbbi helyszínen a résztvevők közül többen magyar, székely és árpádsávos zászlókkal érkeztek, az eseményt a Jobbik támogatta.

A meccs után összetűzés tört ki a szurkolók és a rendőrök között a Dózsa György úti színpad előtt. A szurkolók közül néhányan sörösüvegekkel dobálták a rendőröket, akik válaszul könnygázt vetettek be. A szurkolók betörték egy rendőrautó hátsó szélvédőjét is, majd a rendőrök sorfallal terelték a metrómegálló felé a tömeget, amelyből több embert kiemeltek. A Syma csarnok előtt is üvegekkel dobálták a rendőröket a szurkolók. A tömeg este 11 óra után kezdett oszlani.

A drukkerek a nemzetközi szövetség büntetése miatt nem mehettek be a Puskás Ferenc Stadionba. A FIFA az Izrael elleni, augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt sújtotta (pénzbüntetés kiszabása mellett) stadionbezárással az MLSZ-t.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.