Hirdetés

Hirdetés

Tiltott kutyaviadalt tartottak

Tiltott állatviadalt tartottak Budapesten

mti

2010.03.02. 13:30

Tiltott kutyaviadalt tartottak
A kutya nem tehet róla...

Budapest – A rendőrség 12 férfit állított elő, kettőt őrizetbe is vett, miután tiltott állatviadalt tartottak Budapesten, a XVII. kerületben.

Hirdetés

Hirdetés

A rendőrség a Noé Állatotthon Alapítványt kereste meg, hogy segítsen három elkobzott harci kutya elhelyezésében, mivel az állatviadal során két felnőtt eb vívott egymással élet-halál harcot. A két pitbull terrier súlyos sérülésekkel került az állatotthonba.

A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy vasárnap érkezett állampolgári bejelentés a tiltott kutyaviadalról. A rendőrök a Bélatelepi úton található egyik telken szakították félbe a kutyaviadalt.

A rendőrök megérkezésekor többen a közeli erdőbe menekültek. A helyszínről összesen 14 embert állítottak elő. Két román férfit őrizetbe vettek. Egyik kutya gazdája, illetve kiképzője. Ellenük tiltott állatviadal szervezés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A két férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.
A közlés szerint az eljárás során nagy mennyiségű készpénzt, a kutyaviadalhoz és kiképzéshez szükséges eszközöket, különféle gyógyszereket, továbbá három nagy értékű gépjárművet foglaltak le a nyomozók.

A kutyaviadal rendezője, a másik harci kutya gazdája önként jelentkezett kedden a XVII. kerületi Rendőrkapitányságon. A bűncselekmény helyszínéről előállított további 12 ember gyanúsítottkénti kihallgatása megtörtént, ők szabadlábon védekezhetnek. A kutyaviadal helyszínét biztosító telek tulajdonosa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.