Hirdetés

Hirdetés

Pofon a testvérnek, kés a bátynak

Megkéselte a disznó miatt

Cívishír

2010.02.16. 16:33

Pofon a testvérnek, kés a bátynak

Debrecen – Felmentette a debreceni táblabíróság azt a férfit, aki élettársának bátyját késsel hasba szúrta. Az eljárás életveszélyt okozó testi sértés miatt indult.

Hirdetés

Hirdetés

Este a vádlott és élettársa otthon voltak, a családtagokkal, két szomszéd is volt a társaságukban. 19.30 körül érkezett meg a későbbi sértett, aki egyébként a vádlott élettársának a bátyja, és kérdőre vonta a húgát, hogy a kert hátuljában lévő ólban tartott hízót miért nem neki adták el, holott ebben már megállapodtak. A veszekedésük odáig fajult, hogy a férfi egy pofont is adott a húgának, ezt észlelve jött ki a vádlott is, és dulakodni kezdett a sértettel.- tájékoztatta a Cívishírt
Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára.

Előkerült a moslékos vödör is

A jelenlévők szétválasztották őket, a vádlottat betuszkolták a saját szobájába, a sértettet pedig kilökdösték a bejárati ajtó elé, aki azonban ott sem hagyott fel magatartásával, hanem a tornácon felkapott egy műanyag moslékos vödröt és azzal ütni-vágni kezdte az ajtót, közben az alsó részét az egyik lábával rugdosta.
Erre a vádlott élettársa felkapott egy seprűt és belülről ő is az ajtó felé kezdett csapkodni.

Hasba szúrta

Eközben az ajtó üvegezett részének több ablakszeme kitört és az üvegszilánkok a nő kezén kisebb sérülést okoztak. A nyitott szobaajtón keresztül az eseményeket továbbra is figyelemmel kísérő vádlott ekkorra annyira felindult állapotba került, hogy a szekrénysor tetejéről magához vett egy konyhakést és azzal sietett az élettársa segítségére. A sértett közben ismét az ajtón belülre került és támadóan, ökölvívó állásba helyezkedve lépett fel a vádlottal szemben.
A sértett megpróbálta megütni a vádlottat, akinek sikerült elhajolnia és a késsel hason szúrta a másik férfit.

A sértett ezután kitántorgott a tornácra és ott összeesett, őt betámogatták a lakásba és lefektették, amíg hozzá mentőt hívtak. A sértetten még aznapéletmentő műtétet hajtottak végre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban.

Enyhített

A hivatalos indoklás szerint enyhítő körülmény, hogy „a megállapított tényállás alapján a vádlott élettársát és őt magát a sértett részéről ért jogtalan támadás elhárításához szükséges mértéket menthető felindulásból lépte túl, amikor a pusztakezi támadással szemben késsel, szúrást leadva védekezett.”

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.