Hirdetés

Mégis nyomoznak a halott csecsemő ügyében

Tévesen nyilatkozott a szóvívő

Civishir

2010.02.26. 08:54

Mégis nyomoznak a halott csecsemő ügyében
A kép illusztráció

Debrecen – Hiba csúszott a rendőrségi kommunikációba, először úgy tűnt, nem nyomoznak, aztán kiderült mégis: a nejlonzacskóban talált halott csecsemőről van szó.

Hirdetés

Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a kétségek eloszlatása végett közleményt adott ki, amiben összefoglalja az eseményeket.

"2010. február 22-én délután Debrecenben a Vincellér utca külterületi részén a Tócó-patak partján halott csecsemőt találtak kutyasétáltatók.
A bejelentést követően a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság a büntetőeljárás szabályai szerint azonnal megkezdte a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést, tanúkutatást és az eset mielőbbi tisztázása érdekében elrendelte az igazságügyi orvos szakértői vizsgálatot. Az ügyben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Az elsődleges szakértői vizsgálat megállapította, hogy a csecsemő halva született. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője másnap a médiának adott nyilatkozataiban a szakértői vizsgálat eredményét ismertette. Tévesen azt nyilatkozta, illetve közleményben közölte, hogy az ügyben büntetőeljárást a rendőrség nem indít.

A sajtószóvivői nyilatkozattal ellentétben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Be. 170. § (1) bekezdése alapján figyelemmel a (2) bekezdés rendelkezéseire a nyomozást 2010. február 22-én elrendelte."

Tévedés tehát volt, nyomozás és eljárás van. 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.