Hirdetés

Hirdetés

Más irataival vett fel hitelt

Csalás a gyanú

civishir.hu

2010.02.24. 15:42

Más irataival vett fel hitelt

Debrecen – A rendőrséghez egy utánfutó- kölcsönző tulajdonosa tett bejelentést, hogy az egyik utánfutót nem vitte vissza az azt kikölcsönző férfi.

Hirdetés

Hirdetés

A nyomozás során megállapították, hogy a valódi Balogh János Encsen lakik, és sosem járt Debrecenben, azonban személyes iratait 2009 augusztusában elhagyta, melyről bejelentést is tett. A nyomozás során a rendőrök tudomására jutott, hogy Balogh János néven, az elhagyott okmányokkal 4 mobiltelefon előfizetési szerződést is kötöttek, illetve egy kft-t is vásároltak.
A fenti cselekmények elkövetője ugyanaz a férfi volt, aki azonos a mellékelt képen látható, kezében bébihordóban csecsemőt vivő férfival.
A felvétel idején a Balogh János néven bemutatkozó, és magát Balogh János irataival igazoló férfi Monoron kötött hitelszerződést a korábban általa vásárolt kft nevére. 2010. január 22-én Budapesten Balogh János elveszett irataival 2 millió forint hitelt akart felvenni egy férfi, akiről elfogását követően kiderült, hogy nem azonos a rendőrök által keresett, addig magát Balogh Jánosnak kiadó férfival.

Így néznek ki

A Debreceni Rendőrkapitányság a mellékelt képen látható férfi és társa ellen csalás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.
A magát Balogh Jánosnak kiadó férfi: körülbelül 45-50 éves, 170 cm magas, testes, pocakos testalkatú, aki egy 5-6 éves kisfiúval, és a kezében bébihordozóban egy csecsemővel jelent meg hitelt kötni.
A másik férfi: körülbelül 50-55 éves, vékony testalkatú, 175-180 cm magas, hosszú orrú, aki a cselekmény idején sötét színű melegítőt viselt, a nadrág oldalán és a felsőn keresztben futó fehér csíkkal.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfiakat felismeri, tartózkodási helyükkel kapcsolatban információval rendelkezik, értesítse a hatóságot. Jelentkezni lehet személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. „A” ép. II/10. sz. hivatali helyiségében), illetve telefonon 52/516-400/26-87-es melléken, illetve az ingyenesen hívható segélyhívók (107, 112) egyikén.

A bejelentő személyét a rendőrség bizalmasan kezeli!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.