Hirdetés

Hirdetés

Késsel fenyegették az idős asszonyt

Fiatal rablók késsel fenyegették a megijedt asszonyt Hajdúhadházon

mti

2010.02.26. 18:37

Késsel fenyegették az idős asszonyt
A kép illusztráció

Hajdúhadház – Késsel fenyegettek meg a rablók egy nőt Hajdúhadházon; az asszony annyira megijedt, hogy csak másnap hajnalban mert kimozdulni a lakásból.

Hirdetés

Hirdetés

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője, Vezendi Jánosné tájékoztatása szerint az 54 éves hajdúhadházi asszony elmondta, hogy férjét kórházba szállították, és szerdán késő estig várta, hogy esetleg hazaviszik a mentősök.

Este, amikor kiment, hogy bezárja a kaput, általa ismeretlen fiatalok a kerítésből letört lécdarabokkal kezdték el megdobálni. Az asszony megijedt és visszament a lakásba, de oda is utána mentek, valamennyi támadója kezében kerítésléc volt.

Ezt követően az elkövetők a konyhaszekrény fiókjából késeket vettek magukhoz, megfenyegették a nőt, hogy meg ne szólaljon, mert különben a kést használni fogják. Lakásából kipakolták az értékeket, gázpalackot, ruhaneműt, televíziót, rádiót, mobiltelefont, többször is fordultak, majd távoztak. A sértett annyira félt, hogy csak másnap hajnalban mert kimozdulni a lakásból.

A külön erre az ügyre felállított nyomozó csoportnak csütörtökön sikerült elfogni az gyanúsítottakat, bár közülük hárman is megpróbáltak elmenekülni, illetve egy romos házban elbújni a rendőrök elől.

A bűncselekményt két fiatalkorú és három gyermekkorú helyi lakos követte el. A két fiatalkorú fiút őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra. A három gyermekkorú, bár részt vett a bűncselekmény elkövetésében, életkora miatt elkerüli a büntetőjogi felelősségre vonást – mondta el a szóvivő.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.