Hirdetés

Hirdetés

K . Árpád együttműködött

K . Árpád együttműködött

mti

2010.03.02. 19:27

K . Árpád együttműködött
K. Árpád (Fotó: archív)

Galgagyörk – K. Árpád, a romák elleni támadás fő gyanúsítottja beismerte a galgagyörki helyszíni kihallgatáson, hogy puskával rálőtt több, cigány családok által lakott házra.

Hirdetés

Hirdetés

K. Árpád megmutatta a nyomozóknak azt is, hogy társával együtt honnan tüzelt az épületekre. Azt azonban tagadta, hogy bárkit is meg akart volna ölni.

A Nemzeti Nyomozó Iroda keddi közleményében úgy fogalmazott: K. Árpád Sándor közreműködött galgagyörki helyszíni bizonyítási eljárás keretében a bűncselekmény lefolyásának pontos rekonstruálásában.

A gyanúsítottat kommandósok gyűrűjében, több tucatnyi rendőr biztosítása mellett szállították a Pest megyei településre, hogy rekonstruálják a mintegy két évvel ezelőtt, 2008. július 21-én elkövetett bűncselekményt.

A hat halálos áldozatot követelő támadássorozat első állomásának számító Galgagyörkön kedden 9 órakor jelentek meg a géppisztolyos rendőrök kéttucatnyi járművel, hogy rekonstruálják a három, romák által lakott ház elleni fegyveres támadást.

A Pest megyei településen, a Rákóczi utcában kedden több mint négy órán át tartott a helyszíni bizonyítási eljárás. A település dombján, ahol a megtámadott házak találhatók, tucatnyi rendőrségi autó állt, azokban védőfelszerelést viselő rendőrök ültek. Az utcában csuklyás kommandósok sétáltak, a házak közelében kutyás rendőrök álltak. Szemtanúk elmondása szerint az utca két oldalán, a dombtetőkön bűnügyi technikusok rögzítettek nyomokat és videóztak, fotóztak. A településen és a szomszédos falvakban járőrautók cirkáltak.

Helyiek azt mondták: K. Árpád kommandósok gyűrűjében mozgott, kezét és lábát megbilincselték, a fejére csuklyát húztak, s megmutatta, hogy annak idején honnan adták le a lövéseket.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.