Hirdetés

Hirdetés

Eltiltották, de ez nem zavarta

Nem ez volt az első

civishir.hu

2010.02.18. 12:40

Eltiltották, de ez nem zavarta
A kép illusztráció

Aradványpuszta – A Hajdúhadázi Rendőrkapitányság emberei a napokban egy sofőrt igazoltattak, akiről egy közúti ellenőrzés során kiderült, hogy a járművezetéstől véglegesen eltiltották, mégis volán mögé ült.

Hirdetés

Hirdetés

Aradványpuszta területén ellenőriztek egy autóst a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyíradonyi rendőrőrsének járőrei a napokban. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőrt a Debreceni Városi Bíróság 2008-ban és 2009-ben is végleges hatállyal eltiltotta a járművezetéstől. A 30 éves debreceni férfi nem csak jogosítvány nélkül, de ittasan is vezette autóját.

Tekintettel arra, hogy ezen szabálysértés elzárással is sújtható, a férfit a rendőrök gyorsított szabálysértési őrizetbe vették. A vizsgálat során azt is megállapították, hogy korábban már több alkalommal felelősségre vonták ugyanezen szabálysértés miatt.
Szerdán gyorsított bírósági tárgyaláson a Debreceni Városi Bíróság eltiltás hatálya alatti szabálysértés miatt 40 nap elzárással sújtotta. A férfi és védője fellebbezett az ítélettel szemben, ezért a bíróság a szabálysértési őrizetet további 10 nappal meghosszabbította. A Hajdú-Bihar Megyei Bíróságnak ezen a 10 napon belül el kell bírálnia a fellebbezést. Természetesen az ittas járművezetés miatt egy másik eljárásban szintén felelnie kell.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.