Hirdetés

Elítélték az uzsorásokat

Elítélték a szabolcsi uzsorásokat

mti

2010.02.23. 17:18

Elítélték az uzsorásokat
A kép illusztráció

Nyíregyháza – Két év hét hónap, illetve két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtott két, zsarolás bűntettében bűnösnek kimondott férfit kedden a bíróság.

Hirdetés

Hirdetés

A vád szerint az elsőrendű S. Károly vádlott házastársa 2007-től több alkalommal nyújtott kölcsönöket a falubelieknek, akiket a férje és fia fenyegetéssel kényszerített arra, hogy a megállapodás szerinti kapott pénz mellett nagyobb összegű kamatot is fizessenek vissza nekik.

A tartozást csak részben megadó, a teljes összeget kifizetni nem tudó áldozatoktól a maradék pénzt többszörös kamattal követelték vissza. A zsarolók emellett a törlesztésre felkínált összegeket is elvették áldozataiktól, de ezután még több pénzt követeltek tőlük, nemfizetés esetén pedig családjuk megverésével, illetve házuk felgyújtásával fenyegettek meg őket. A kölcsönként nyújtott néhány tízezer forintos összeg után többször százezreket fizettettek ki a négy sértettel.

A másodfokon eljáró szabolcsi bíróság ítéletében csak a büntetés minősítését változtatta meg folyamatosan elkövetett zsarolásra, egyebekben helybenhagyta a kisvárdai bíróság által hozott végzést. A zsaroló apát két év hét hónap, míg a fiát két év letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta, mellékbüntetésként 600-600 ezer forint értékű vagyonelkobzást állapított meg. Az ítélet jogerős.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.