Hirdetés

Hirdetés

Börtönbe megy a polgármester

Sokba került a szemétlerakás

mti

2010.02.26. 07:18

Börtönbe megy a polgármester
A kép illusztráció

Budapest – Kunbaja polgármesterét jogerősen letöltendő börtönre ítélte a bíróság a 2006-ban Németországból beszállított és illegálisan lerakott kommunális szemét miatt.

Hirdetés

Hirdetés

Az ítélettel a bíróság helybenhagyta a hulladékgazdálkodás megsértésének bűntettében tavaly hozott első fokú ítéletet, amely szerint a polgármestert másfél év szabadságvesztésre, két év közügyektől eltiltásra, 500 ezer forint pénzbírságra, valamint egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték.

Feleségét – a per másodrendű vádlottját – tízhavi, két évre felfüggesztett börtönre, valamint 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

A Halász István és felesége által irányított kft., majd később még két cég volt a főszereplője a büntetőügynek. Ezeknek a cégeknek a közreműködésével zajlott a szemétszállítás 2006. júniustól decemberig négy németországi városból. Az első szállítmányok engedélyhez nem kötött rakományként érkeztek az egykori kunbajai termelőszövetkezet majorjába. A további szállítmányokat – ellenszolgáltatás fejében – Duna-Tisza-közi tanyaportákra, elhagyott téeszmajorokba, valamint Pest, Komárom-Esztergom, Békés, Csongrád és Fejér megyei településekre helyezték el.

A több mint négyezer tonna szemétből a német fél több mint háromezer tonnát visszaszállított, csaknem ezer tonnát az állam a saját költségén semmisített meg.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.