Hirdetés

Hirdetés

Forró számla

civishir.hu

2011.07.10. 07:42

Forró számla

Debrecen – Úgy vagyok a Hőszolgáltatóval mint a gyilkos cápával. Tudom, hogy szükség van rá, de nem akarok vele találkozni. Épp ezért kerülöm a cápaveszélyes vizeket és épp ezért fizetem be, megalázottként, gyáván a havi fütésszámlát.

Hirdetés

Hirdetés

Megjött az értesítő. Többet kell fizetnem mint az előző hónapban, holott akkor is nyár volt. Gondoltam megnézem alaposan ezt a davincsi kódra emlékeztető számlát hátha rájövök a logikájukra. Nyilván önök is láttak már ilyet. Rengeteg adat. Pici betű, nagy betű, számok, áfa-alap, kerekítési különbözet. Van idő vele barátkozni mert a saját érdekemben 5 évig nem vághatom ki a kukába.

Érdekesmód a legnagyobb betűkkel, kivastagítva két adat van amit egyből kilehet szurni. A fizetési határidő, és hogy mennyit kell kipengetni a szolgáltatásért cserébe. Vagyis a fizetendő összeg. Kinek mi a fontos. Nekem leginkább az, mire fizetek. Van az a néhány radiátor a lakásban ami fűtési időben meleg. Gondolom a ráfordított munkavégzést kell nekem kiegyenlíteni. Konkrétan akik ott dolgoznak, az őket körülvevő eszközöket (kávéfőző, wc, lámpa, szolgálati autó, hűtőszekrény fogyasztás...) vagyis ami konfortossá teszi a munkavállalók jó közérzetét. Ezt nyilván én állom, mert egyébként ki? Azt is ha idejön egy külföldi delagáció és esznek-isznak-tárgyalnak, hogy nekem még pozítivabban dőntse a hőt a radiátor. Meg persze a macskának, aki télen azon űl. Csakhogy ezek nincsenek feltűntetve és ez többé-kevésbé elkeserít.

Szívesebben nyúlnék a zsebembe ha tudnám mire megy a pénz. Főként nyáron, amikor kvázi nincs fűtés. (Had legyek már demagóg). Azaz, hogy van mert a Hőszolgáltató közvetve mégis alámfűt nyáridőben havi egy alkalommal. Mikor megjön a számla még ebben a borongós időben is leizzadok.

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.