áció ráció Migrációóóóóó!!!!

civishir.hu

2011.10.30. 08:02

áció ráció Migrációóóóóó!!!!

Debrecen – „Ha egy egyed (vagy csoport) minden szükségletét és a belőle fakadó igényét ki tudja elégíteni egy adott helyen, ahol épp létezik, biztosan kijelenthetjük, hogy maradni fog.” (virtus.hu)

Hirdetés

Kegyetlen telefonhívást kaptam a minap. Kedves barátom hívott fel, hogy családostól kivándorolnak Ausztriába. Kocsit, lakást már eladták. Reménytelennek látják a helyzetet itt Magyarországon.
Ők már a sokadikak akik az elmúlt három évben elmentek és máshol képzelik el a jövőjüket. Sajnálom ilyenkor magam, hogy ismét csökken azok száma akivel rendszeresen kávézhatnék, beszélgethetnék egy jót. Nem lesz olyan, vagy legalábbis immár pici az esélye annak hogy véletlenül szembejön velem az utcán, a focimeccs szünetében vagy egy könyvesboltban hátulról vállon vereget.

Miért mentek el? Mindegyiktől megkérdeztem. A válasz ugyanaz. Nem látnak perspektívát. Egyikőjük sem szidta az épp aktuális pártot, nem Gyurcsányt vagy Orbán okolta.

– Nem tudunk megélni!
– Kínlódunk hónapról hónapra.
– Nem akarjuk, hogy a gyerek itt nőjön fel!

Efféle válaszok voltak. Gondolom magukban, a családjukban végigzongorázták a valós okokat és az épp elég fájdalmat okozott már.

Elmenni innen, más országban élni számomra felfoghatatlan. Ezért csap villámként belém, ha olyan emberek akiket szeretek, akik közel állnak hozzám és akik szintén szerettek itt élni, mégis továbbállnak. Fizették az adót, fizették a kölcsönöket, dolgoztak, gyerekeiket iskolába járatták. Börtönben egyikőjük sem ült! Stohl Andrással sem jártak össze, a Való Világot sem nézték. Olyanok voltak akikre szüksége lenne az országnak. De ezek szerint nem volt rájuk szükség.
Kiket lehet okolni? Kik azok a nyomorult felelősök akik ezt tették, akik ezt teszik az emberekkel?

Milyen alapon lehet büntetlenül rossz közérzetet előidézni az országba? Ki biztosít nekem új barátokat a régiek helyett? ÁÁÁ, inkább őket hozzák haza!

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés