Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olyan vihar jön a moziba, amit érdemes várni

| 2019. 01. 28. | 10:18:00
Ezen a szigeten valami nincs rendben... +Előzetes
Olyan vihar jön a moziba, amit érdemes várni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vihar előtt az Oscar-jelölt író-rendező Steven Knight és az Oscar-díjas producer, Greg Shapiro filmje, főszerepben az Oscar-díjas Matthew McConaughey-vel és Anne Hathaway-jel.

A film főhőse egy rejtélyes halászhajó-kapitány, akit egy kis karib-tengeri szigeten utolér a múltja, és azon kapja magát, hogy fenekestül felfordult az élete. A háborítatlan, égszínkék tengerrel körülvett trópusi szigetet a legtöbben nyaralóparadicsomként ismerik, kivéve Baker Dillt, a sokat látott, harmincas éveiben járó hajóskapitányt, aki abból él, hogy kellemetlen turistákat visz el sporthorgászni hajóján. Egyetlen valódi társa az őszülő, középkorú elsőtiszt, Duke, akinek veleszületett felelősségérzete az évek múlásával és a kemény munkával csak még jobban felerősödött. A két férfi kényelmes életvitelt folytathatna, ha Dill nem hanyagolná el annyira a kuncsaftjait, a kapitány ugyanis megszállottan próbálja elfogni azt a mitikus kékúszójú tonhalat, amely folyton megszökik előle. Miután Dill tönkreteszi egy újabb vakációzó nyaralását, Duke emlékezteti, hogy ha életben akarja tartani a vállalkozásukat, fel kell hagynia rögeszmés hajszájával, és arra kell koncentrálnia, hogy megadja a turistáknak, amit akarnak: menekülést a hétköznapi élet nyűgjeitől és stresszétől.

Dill természetesen nem fogadja meg barátja bölcs tanácsát, és inkább italba fojtja a bánatát a helyi bárban, ahol gyakran talál vigaszra Constance karjaiban. A megnyugvás azonban csak átmeneti, Dill sehogy sem menekülhet sötét múltja elől. Egyre komorabb gondolatok törnek rá, kísérteni kezdik elhidegült fiáról őrzött emlékei, és szép lassan mindenkitől, még a megbízható Duke-tól is elszigeteli magát.

Egy nap a semmiből felbukkan Dill ex-felesége, Karen, aki évekkel ezelőtt elhagyta egy gazdag, folyton úton lévő üzletember kedvéért, és most egy ajánlattal keresi fel. Azt mondja Dillnek, hogy egyáltalán nem olyan idilli az élete, amilyennek tűnik, fiuk, Patrick teljesen magába zárkózott, és folyton számítógépes játékokkal tölti az idejét, férje, Frank pedig fizikailag bántalmazza. Dill hamar átlát a szitán: Karen azt akarja, hogy vigye el Franket horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tízmillió dollárt. Dill elsőre hallani sem akar az ötletről, de ahogy egyre jobban kínozzák fiára vonatkozó gondolatai, elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát, és lassan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik.

Vihar előtt
Serenity
amerikai dráma
106 perc
Korhatár: 16 év
Bemutató: január 31.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.