Hirdetés

A sztársportolóról lehull a lepel

civishir.hu

2018.07.27. 11:06

A sztársportolóról lehull a lepel
Fotó: internet

Kiderül, mi van a csillogás mögött.

Hirdetés

Idén novemberben kerül a boltok polcaira az a könyv, mely Kimi Räikkönen életét mutatja be. A finn Forma-1-es világbajnok az autósport egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja, mégis elzárkózik mindenfajta felhajtástól.

Imádják rajongói, de magánéletéről nagyon keveset tudnak. 

A finn prózaíró, Kari Hotakinen arra vállalkozott, hogy megismerje az embert a csillogó és lélegzetelállító díszletek mögött. A fanyar humoráról is ismert szerző elárulta, hogy maga sem konyít sokat a Forma–1-hez és az autókhoz. De ez számára nem is fontos.

Könyve nem hagyományos sportolóéletrajz, hanem stílusával is magával ragadó irodalmi mű, amelybn egy olyan szerényt embert mutat be, aki dúsgazdagsága ellenére sztárallűröktől mentes.

A finnek bálványát eddig senkinek nem sikerült szóra bírnia, de most megtört a jég. A sportoló humoros és megható portréján túl a könyvben megszólalnak a Jégemberhez legközelebb álló emberek is: édesanyja, testvére, felesége, barátai, pilótatársai, csapatfőnökei, szerelői is a visszaemlékezéseikkel és a sztorikkal, amelyek nemcsak Kimit, az embert varázsolják elénk, hanem a világot is, amelyben él.

Azoknak az embereknek a világát, akik irdatlan pénzeket keresve ugyan, de az életüket kockáztatják minden egyes versenyen.

„Csodálatos lenne inkognitóban vezetni a Forma-1-ben” – mondta Kimi. De persze ő is tudja, hogy ilyen világ nem létezik, és nem létezhet. Lehet fűnyírót vezetni inkognitóban, de nem egy hétmillió eurós versenyautót.

Kari Hotakainen: Az ismeretlen Kimi Räikkönen
Megjelenés dátuma: 2018. 11. 20.
Terjedelem: 264 oldal
Kötés: keménytábla, védőborító
Ár: 3 439 forint (előjegyzés)
Helikon Kiadó

Forma-1könyvKimi Raikkonen

Szóljon hozzá!

Hirdetés