Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több edzés és kevesebb szórakozás kell!

| 2011. 05. 02. | 20:48:18
Debrecen – Gyöngyösi András reméli, hogy a Szolnoktól elszenvedett kiütéses vereség miatt nem pártol el a csapattól a közönség.  A megrendítő pofon után tisztulnának a pólósok
Több edzés és kevesebb szórakozás kell!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rájátszásban eddigi négy találkozóján a hajdúságiak két szoros, egygólos vereséget szenvedtek: a zöld-fehérektől, illetve a Pécstől, idegenben. Múlt szerdán a papíron sokkal erősebb Szolnok otthonából sikerült pontot rabolniuk a mieinknek, ám Tisza-partiak durva rávánsot vettek a debreceni uszodában, demoralizáló, 17–3-as vereséget mértek a Gyöngyösi-csapatra.

– Még nagyon bennem van a tegnapi mérkőzés. Nem azért, mert kikaptunk – hiszen ez benne volt a pakliban – sokkal inkább azért, mert lejátszottuk szerdán a meccset Szolnokon, és a csapatnak egy része azt hitte, hogy már vége a bajnokságnak. Elszálltunk, és kicsit túlünnepeltük azt a sikert. Azt sajnáltam a legjobban, hogy a trauma hazai pályán ért. Debrecenben még újdonság ez a sportág, egy ilyen eredménnyel hamar le lehet rombolni a nimbuszunkat, különösen a saját közönségünk előtt. Megvárjuk a hátralevő meccseket, de emellett nem fogunk elmenni szó nélkül – helyezett kilátásba büntetéseket Gyöngyösi András.

A debreceni tréner a vasárnapi kudarcra is próbált magyarázatot találni, megjegyezve, hogy arra egyébként nincs mentség. A mester arra is utalt, hogy a nem megfelelő edzésmunkának, azaz egyes a játékosok hozzáállásának is köze volt a súlyos vereséghez.  

Hajtani kell!

– Én mindig azt mondom és vallom, hogy egy profi játékosnak az első meccstől az utolsóig kell hajtania. Nagyszerű dolog volt, hogy bejutottunk a rájátszásba a legjobb nyolc közé, de az is bizonyos volt, hogy ilyen bajnoki kiírás mellett már nem tudunk feljebb lépni. Valószínű volt, hogy az ötödik-hatodik helyezettek már biztosan nem lehetünk, és a hetedikre is nehéz feladat lett volna odaérni. A teljesítményünkre pedig rátett az is egy lapáttal, hogy nem úgy edzettünk, ahogy szerettünk volna. Idáig jöttek a jó eredmények, a játékosok pedig azt hitték, hogy már edzés nélkül és szórakozás mellett is lehet eredményeket elérni. Elmondtam nekik, hogy nem szórakozni vagyunk itt, és kicsit vízilabdázni, hanem vízilabdázni, és néha meccs után belefér beülni valahova, és lehet kikapcsolódni.

Tovább értékelve a helyzetet, Gyöngyösi a saját felelősségét is elismerte, igazi sportemberi magatartásról téve tanúbizonyságot.

– Elértük, amit kitűztünk magunk elé, én pedig nem tudtam, kell-e tovább ütni a vasat. Így, utólag már tudom, hogy kellett volna, és ezért hibásnak érzem magamat, hagytam kicsúszni a kezeim közül a dolgokat. Ha egy ilyen csapatot elengedünk, akkor előbb-utóbb szétesik mind játékban, mind fejben – fogalmazott önkritikusan a vezetőedző.

A szakember szerint a pofon jókor jött, mert  mindenki helyre került fejben. Elmondása szerint immár nem hihetik azt a játékosok, hogy komoly edzésmunka nélkül, szórakozva ugyanúgy partiban lehet lenni egy Szolnok szintű csapattal. Bevallása szerint tanulságos volt az elmúlt hét, és sok tapasztalatot szerzett, ugyanis se játékosként, se edzőként nem volt még ennyire „lent” a pólóbajnokságban. A legnagyobb tanulság számára az, hogy ilyen nem lehet elengedni a gyeplőt.

Szépen búcsúznának

– Most van egy hetünk, megpróbáljuk a fiúkat felrázni, dolgozunk és edzünk tovább. Remélem, hogy vasárnap a Fradi ellen a Népligetbe bizonyítani fogjuk, hogy ez csak egy torz mérkőzés volt. Bízunk benne, hogy a közönség nem pártol el egy gyengébb meccs után, és az utolsó találkozón szeretnénk mindenféleképpen legyőzni a Pécs csapatát, így búcsúzva a szezontól és a hazai közönségtől, melynek nagyon sokat köszönhetünk. Egész évben tele volt az uszoda és buzdítottak bennünket, ezért sem lehetett volna a tegnapi derbit így lehozni – összegzett a Debrecen-Fujitsu vezetőedzője.

Oláh Andrea

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés