Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Második lett a Vasas-verő Debrecen!

| 2011. 09. 04. | 23:37:04
Debrecen – A Debrecen-Fujitsu gárdája annak ellenére, hogy a torna nagy részét az ambulancián töltötték a játékosok és a szakmai stáb, megmutatta, hogy komoly csapat van itt kialakulóban.
Második lett a Vasas-verő Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénteken rajtolt az a nemzetközi vízilabda felkészülési torna, melyet a Debrecen-Fujitsu csapata rendezett, a bajnoki ezüstérmes Vasas, a LEN-kupa érdekeltségű Szolnok és a romániai Nagyvárad részvételével. A több válogatott, illetve olimpiai bajnok játékost felvonultató háromnapos megmérettetés célja többek közt az volt, hogy összecsiszolja a csapatokat a hamarosan rajtoló magyar bajnokság előtt, a nemzetközi kupákban érdekelt együttesek pedig fel tudják mérni erejüket a rájuk váró nemzetközi mérkőzések előtt. A felkészülést is szolgáló tornát komolyan vette a nyári szünet alatt megerősödött Debrecen-Fujitsu csapata is, mely alaposan megizzasztotta ellenfeleit.

Péntek este a Vasassal találkoztak a házigazdák, akik szinte végig vezettek a meccs folyamán – a piros-kékek a harmadik negyedben magukra találtak és kiegyenlítettek –, ám a hajdúsági legények nem engedték kicsúszni a kezük közül a meccset, s az utolsó játékrészben saját javukra el is döntötték a találkozót. Az összecsapás két vezéráldozattal járt, a cívisvárosiak két új játékosa is megsérült – a center Misicsnek a nyaka rándult meg, míg a kapuját remekül védő Mitrovicsnak az ujja tört el.

Szombaton, a második nap délelőttjén a Nagyvárad elleni derbi következett, amelyen Gyöngyösi Andrásnak nélkülöznie kellett két szerb pólósát. A Nagyvárad feladta a leckét a keményen küzdő debreceniek számára, s a mérkőzés nagy részében a vednégek is vezettek. Potyogtak a gólok, harcoltak a csapatok, majd az utolsó negyed végén 8-8-as állásnál, fél perccel a találkozó vége előtt a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás beállította a 9-8-as végeredményt. Csapata egyik legeredményesebb játékosa Varga volt, akinek olykor két-három ellenfél próbált megálljt parancsolni – sikertelenül. Délután, a szintén veretlen Szolnok alakulata várt a Debrecenre, melyet a meccs elején újabb sérülés sújtott: a délelőtt sziporkázó Létay Krisztián sérült meg, akit kórházba is kellett szállítani. Mint utóbb kiderült, Létaynak a bordája zúzódott és megrepedt a lépe, így az intenzív osztályon töltötte az éjszakát állandó orvosi megfigyelés mellett, s további vizsgálatok várnak rá. A házigazdák megérezték a három sérült és Varga hiányát, ez pedig meg is látszott a játékon és a végeredményen is, a találkozó szolnoki sikerrel zárult.

A záró napon a 3-4. helyért a Vasas és a Nagyvárad csapott össze – a mérkőzést előbbi nyerte egy góllal, míg a döntőben a Debrecen újra a Szolnokkal találkozott. Varga Tamás ott folytatta, ahol szombat délelőtt abbahagyta – egymaga 6 gólt rámolt be az ellenfél kapujába, ám a Szolnok elhúzott, és hiába a lelkes hajdúsági véghajrá, egy góllal ugyan, de a Tisza-partiak nyerték a küzdelmet, és így a tornát is. A Debrecen-Fujitsu gárdája annak ellenére, hogy a torna nagy részét az ambulancián töltötték a játékosok és a szakmai stáb, bebizonyította, hogy jó úton járnak a felkészülésben, és hogy bizony érdemes lesz rájuk odafigyelniük az ellenfeleknek! A tornán résztvevő csapatok mellett a szurkolókat is dicséret illeti, napról napra közel 700-an buzdították a lelátón a hajdúságiakat – akik a bajnoki mérkőzéseket idéző hangulatban játszhatták meccseiket.

Oláh Andrea (dvse.hu)
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Hencidáról érkezett a két férfi Debrecenbe szórakozni...
Hirdetés
Hirdetés
Baleset a forgalmas debreceni kereszteződésben
Baleset a forgalmas debreceni kereszteződésben
A Vágóhíd utca és a Galamb utca találkozásánál két autó ütközött.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!