Hirdetés

Kivívta! Debreceni bronz az OB-ról!

civishir.hu

2013.01.30. 10:40

Kivívta! Debreceni bronz az OB-ról!
Pártos Zsófia

Pártos Zsófia a női párbajtőrözők országos bajnokságán lett bronzérmes.

Hirdetés

Hirdetés

A hétvégén ismét pástra léptek a DHSE-PMD vívóklub versenyzői. Pártos Zsófia a női párbajtőrözők országos bajnokságán lett bronzérmes, míg Leitner Dorka a női kardozók kadet bajnokságán végzett a 7. helyen.

Szombaton rendezték a párbajtőrözők és a kardvívók kadet országos bajnokságát is. A női párbajtőrözők mezőnyében mind a négy debreceni lány könnyedén jutott tovább a csoportból.  Kósa Anna és Vértesi Lili a legjobb 32-be jutásért esett ki, Babinszki Dorottya a 16-ba kerülésért szenvedett vereséget. Fedor Tamara csupán egy tusra volt a legjobb nyolc közé jutástól végül a verseny 10. helyén végzett.

A kardvívók is kitettek magukért. Urbán Ádám a férfiak mezőnyében a hatodik helyen végző Vass Benjámintól szenvedett vereséget a legjobb 16 közé jutásért. A lányoknál Horváth Fanni és Leitner Dorka is vívhatott a döntőbe jutásért. Leitner magabiztosan győzte le ellenfelét és az országos bajnokság 7. helyén végzett. Horváth a 9. helyen fejezte be a küzdelmet.

Vasárnap a junior párbajtőrvívók csaptak össze a Nemzeti Sportcsarnokban. A fiúk mezőnyében Varga Kristóf a legjobb 32 közé jutásért szenvedett vereséget. A hölgyeknél a debreceniek magabiztosan jutottak tovább a csoportkörből. Fedor Tamara és Sárkány Barbara azonban a 32 közé már nem került be, Babinszki Dorottyát, az előző naphoz hasonlóan a legjobb 16 közé jutásért állították meg. Pártos Zsófia egész napos kiegyensúlyozott vívásával a 3. helyen végzett. Az elődöntőben a végső győztes Gonda Borbála állta Zsófi útját, aki minimális egytusos vereséget szenvedett ellenfelétől.

Döntős eredmények:
Junior női párbajtőr:
3. Pártos Zsófia (Debrecen)
Kadett női kard:
7. Leitner Dorka (Debrecen)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.