Hirdetés

Räikkönen kiszáll az F1-ből

Tizenhétmillió euró a semmiért

samsungsport.hu

2009.11.18. 15:43

Räikkönen kiszáll az F1-ből
Kimi Räikkönen

Hivatalossá vált, amit már régóta „megszellőztettek”: Kimi Räikkönen, az 2007-es esztendő világbajnoka nem lesz tagja jövőre a száguldó cirkusznak.

Hirdetés

Az idén még Ferrarival versenyző finn pilóta döntésének hátterében az áll, hogy hosszas tárgyalások után sem tudott megállapodni a McLaren csapattal. Räikkönent azért tette ki a Ferrari a csapatából, hogy helyet tudjon biztosítani Fernando Alonso számára. A finnek 2010-ig szólt a szerződése, és a Ferrarival kötött megállapodása alapján jövőre is megkapja fizetése egy részét, mintegy 17 millió eurót az olaszoktól.

– Az egyetlen lehetőség a Forma-1-ben a következő szezonra a McLaren volt, vagy semmi. Kimi és a McLaren nem tudtak megállapodásra jutni, így ő nem marad a Forma-1-ben, legalábbis jövőre nem. Kimi nem talált magának olyan helyet, ahol a győzelmekért, a világbajnoki címért küzdhetett volna – mondta Steve Robertson a Turun Sanomatnak.

Kimi Räikkönen 2011-ben visszatérhet a száguldó cirkuszba, és az is elképzelhető, hogy addig a rali világbajnokság küzdelmeiben vesz részt.

Szóljon hozzá!

Hirdetés