Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Senna-rajongók boldogsága: Bruno beül a Williamsbe

| 2012. 01. 17. | 15:53:04
London – Bruno leigazolt a nagymúltú Williams istállóhoz, oda, ahol a háromszoros világelső nagybácsi élete utolsó szezonját kezdte meg. Tizennyolc év után ismét látjuk majd kiírva a képernyőn: Senna, Williams-Renault.
A Senna-rajongók boldogsága: Bruno beül a Williamsbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel kétévtizedes „filmkocka-részletek” elevenednek meg újra a 2012-es Forma-1-es szezonban: a brazilok legendás világbajnokának, Ayrton Sennának az unokaöccse, Bruno leigazolt a nagymúltú Williams istállóhoz, oda, ahol a háromszoros világelső nagybácsi élete utolsó szezonját kezdte meg annak reményében, hogy negyedszerre is megszerzi a hőn áhított legfényesebb trófeát a bajnokság végén. Az akkor kék-fehér-sárga színben pompázó rakéták már évek óta Renault motort használtak, mégpedig nagyszerű eredményeket szállítva, hiszen Mansell 1992-ben addig soha nem látott fölénnyel nyerte meg a világbajnoki címet (amely teljesítményt csak tavaly sikerült túlszárnyalnia Vettelnek), vagy a rákövetkező évben Alain Prost brillírozott Sir Frank autójával, s csak a szezon elején sikerült a sokkal gyengébb technikával versenyző Ayrtonnak némi bosszúságot okozni a kis professzor számára.

Villeneuve volt az utolsó

Majd két év szünet után Damon Hill ünnepelhetett az akkor már inkább kék-fehér színkombinációjú autóban, aztán pedig a kanadai Jacques Villeneuve állhatott fel a világ tetejére, egyben ő az utolsó versenyző, aki világbajnoki címet szerezett a Williams-istállónak. S az idei esztendőben – 13 év eltelte után – újra az ikonikus francia aggregátokat állítja csatasorba a Williams alakulat, s hogy teljesen nosztalgikus legyen a hangulat az autósportok szerelmeseinek és a Forma-1-hez közelállóknak, néhány órával ezelőtt hivatalosan is bejelentették: Bruno Senna váltja Rubens Barrichellót az utóbbi években igencsak szenvedő didcoit-i székhelyű istállónál. A döntés mögött természetesen a lehetőségek hosszas mérlegelése áll, hiszen a veterán Barrichello mellett Adrian Sutil és Senna is próbálta megszerezni az egyetlen üresen maradt vezetői ülést.

Sutil rács mögé kerül?

Sutil helyzetén nagyot rontott a tavaly áprilisi – tettlegességig fajuló – vitája Eric Lux-szal, amelynek eredményeként a francia üzletember feljelentette a Force India volt pilótáját, s még mindig megvan annak az esélye, hogy a németet börtönbüntetésre ítélik. Barrichello a tavalyi évben nem győzte meg maradéktalanul a Williams szakembereit arról, hogy még mindig helye lehetne a csapatban, hiszen az újonc csapattársát, Maldonadót nem verte meg igazán nagy fölénnyel. Ezzel szemben Senna tavalyi beugró produkciója Spa-ban igencsak elnyerte tetszését Frank Williamsnak, s csöppet sem elhanyagoladnó tény az, hogy a fiatal brazil neve olyan szponzorokat hozott az anyagi gondokkal küszködő régi, nagynevű alakulathoz, amelyek szinte pár nap alatt összedobtak átszámítva a mintegy 4,5 milliárd forintnyi támogatást a fiatal brazil Forma-1-es karrierjének elősegítése céljából.

Nosztalgia

Egyszóval, egy generáció felnőtté válásához szükséges idő eltelte után ismét láthatjuk a sárga bukósisakot a közvetítéseken, s a feliratot a képernyőkön: Senna, Williams-Renault. S ha már a 18 évvel ezelőtti évadnyitó eseményekkel vont párhuzamot e sorok szerzője, azt is le kell írni feltétlenül: reméljük, az emblematikus három szó csak örömöt és boldogságot okoz majd a Sennáért és a Williams-ért szorítóknak, s véletlenül sem történik semmi olyan a pályákon, amely 1994. május elsejére emlékeztetne bennünket.

Ferenczi László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!