Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Xavi és Mourinho összeszólalkozott

| 2010. 04. 21. | 17:06:37
Milánó – Xavi, a Barcelona középpályása a milánói stadion öltözőfolyósóján a meccs végén dühödten odaszúrta Mourinhónak, hogy "könnyű nyerni portugál játékvezetővel". + Videó!
Xavi és Mourinho összeszólalkozott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A címvédő FC Barcelona játékosai és vezetőedzője egyként bíznak abban, hogy a jövő szerdai, spanyolországi visszavágón ledolgozzák a kétgólos hátrányt az Internazionaléval szemben, és bejutnak a Bajnokok Ligája döntőjébe.

A katalán elitcsapat megszólaltatottjai a kedd esti, milánói 1-3 után csalódottan nyilatkoztak, s többen is a portugál játékvezetőt okolták a vereségért, többek között egy elmaradt tizenegyest és egy olasz lesgólt kérve számon rajta. A bírószidásban élen járt a Barca agytrösztje, az amúgy ezúttal önmagához képest különösen haloványan teljesítő középpályás-irányító Xavi, aki az elődöntőt követően sajtóhírek szerint össze is szólalkozott az olasz együttes portugál vezetőedzőjével, José Mourinhóval az öltözőbe vezető folyosón. A szópárbajt állítólag Xavi kezdte, dühödten odaszúrva Mourinhónak, hogy "könnyű nyerni portugál játékvezetővel".

A mérkőzés góljai:



A tréner a találkozó utáni sajtótájékoztatón az esetről csupán ennyit mondott: "A Barca nem tud veszíteni. Persze ez általában így szokott lenni az olyan nagycsapatoknál, amelyek nem szoktak kikapni, amelyek nem nagyon ismerik a vereség ízét. Én ugyanígy vagyok ezzel... Xavinak amúgy nagy csodálója vagyok, ő a világ egyik legjobb labdarúgója."

Hogy mennyire gondolta mindezt komolyan a viselkedésével, olykor igen provokatív kiszólásaival a futball világát rendre megosztó portugál, nem tudni, mindenesetre leszögezte, hogy "bármi megtörténhet a visszavágón, az esély ötven százalék ide is oda is, se több, se kevesebb". Ellensúlyként azonban rögtön hozzáfűzte: "Ami ma este történt, nem egy álom megvalósulása, hanem maga a valóság. Rászolgáltunk a győzelemre, a csapat halálos elszántsággal, a végsőkig harcolt."

"Gratulálok, de még egy mérkőzés hátra van. Még nem estünk ki, a visszavágón továbbjuthatunk, s ha mégsem, megint gratulálni fogunk az ellenfelünknek" - fogalmazott pikírten Pep Guardiola, a Barca mestere, aki legénységével ősszel, a csoportmeccsek keretében már találkozott az Interrel, s akkor a milánói, gól nélküli döntetlen után a katalán fővárosban 2-0-ra győzött. Szerdán ugyanezt az eredményt már jóval nehezebb lesz produkálni, igaz, éppen mert a világ egyik legjobb együtteséről van szó, nem is lehetetlen. Ám ehhez kétségtelenül sokkal jobb játékra van szükség annál, mint amilyennel a Barca kedd este rukkolt ki a Giuseppe Meazza Stadionban, ahol tőle szokatlanul sok labdavesztést, rontott támadások sorát mutatta be, s alapemberei - Xavi mellett például a világfutball mai első számú sztárja, Lionel Messi, vagy a támadósorba visszatért Zlatan Ibrahimovics is - gyengén futballoztak.
Sevilla-Barcelona - Ibrahimovics

"Nem játszottunk úgy, ahogy szoktunk - ismerte el maga Ibrahimovics is. – Szerencsére a BL-elődöntő két meccsből áll, és ebből egy még hátra van, az pedig odahaza, a Camp Nouban lesz. Még nem veszett el semmi."

Ami tény: amióta – 19 hónapja – Guardiola a Barcelona vezetőedzője, most először kapott ki csapata két góllal. Viszont az is igaz, hogy ennyire enerváltan régen játszott a címvédő, amelynek nyilván nem tett jót az európai légtérzár miatti földi út, a 14 órás buszozás Barcelonából Milánóba.

„Nem vagyok orvos, ennél fogva nem tudom megmondani, hogy az utazás fáradalmai milyen mértékben hatottak ránk” – válaszolta a tréner a fiaskó lehetséges okait firtató újságírói kérdésre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Súlyosabb ítélet várhat rá Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
Május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.