Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázzba állították a Honvédot

| 2010. 03. 13. | 20:19:40
Debrecen – A DVSC-nek a Videoton sikere miatt mindenképpen nyerni kellett szombaton Debrecenben a Honvéd ellen: a Loki meg is tette, amit megkövetelt a haza. + Képgaléria!
Vigyázzba állították a Honvédot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A meccs úgy kezdődött, ahogy azt a cívisvárosi szurkolók megálmodták: a hazaiak pánikszerűen korán, már a 2. minutumban megszerezték a vezetést, miután Czvitkovics a bal oldalról egy jó csel után középre adott, a berobbanó Feczesin pedig a védő Botis és a kapus Németh „karambolját” kihasználva közelről a kapuba gurított (1-0).

A fővárosiak próbáltak hasonló gyorsasággal reagálni és egyenlíteni, ám a Loki uralta a nem túl színvonalas találkozót, egyszerűen azért, mert képzettebb játékosok alkotják. Rudolf és Feczesin különösen fürgén mozgott, sok gondot okoztak a kissé statikus Honvéd-elhárításnak. Abraham viszont a debreceni védőknek jelentett problémát: az egyetlen vendégcsatár a 24. percben addig forgolódhatott a Loki 16-osán belül, amíg estében 10 méterről be tudta gurítani a labdát a jobb alsóba (1-1).

Ez a verzió nem volt betáplálva a debreceniek agyába, így aztán Vargáéknak mentálisan is össze kellett szedniük magukat a folytatásra, tekintve, hogy a Honvéd láthatólag nem kívánta megadni magát. A szünetig nem is nagyon tudtak ritmust váltani a lokisták, a Honvéd egyre veszélyesebben, a DVSC egyre pontatlanabbul játszott (noha Rudolf és Ramos révén így is akadt helyzete), így hazai szempontból jól jött a pihenő.

A második játékrész elején egyértelmű volt a szituáció a bajnoki címvédő számára: nincs más hátra, mint előre! Herczeg András lekapta a pályáról a védő Szélesit, és beküldte a gyors Yannickot, hátha ő tud érvényesülni. Fölénybe is került a Herczeg-bandérium, ám Czvitkovics ezer százalékos ziccert hibázott, így maradt az 1-1.

A 60. percben a hazaiak mestere újabb támadót dobott harcba (Szakályt Coulibaly váltotta), az utolsó félórának tehát úgy feszült neki a sok hibával játszó DVSC, hogy valahogy beszuszakolja a budapestiek kapujába a győztes találatot. Bár a mezőnyfölény a meccs utolsó szakaszára egyértelművé vált (bejött a cívisvárosi drukkerek népszerű Bombázója, Dombi Tibor is), a szervezett Honvéd csak a 72. percben kapitulált: ekkor Rudolf remekül ugratta ki Coulibalyt, aki ziccerben 12 méterről higgadtan gurított a kifutó Németh mellett a kapuba (2-1).

Na végre! – lélegeztek fel a hazai szimpatizánsok, és ezt meg is tehették, hiszen a vendégek már nem igazán tudtak újítani, hiába hozott be Morales edző Bajner révén még egy csatárt.
Összességében a rossz talajú pályán a Loki elég pontatlan játékkal, de végül is megérdemelten nyert, és továbbra is két egységnyi távolságra van a listavezető Videotontól. A debreceni teljesítmény nem idézte a Bajnokok Ligáját, de a három megszerzett pont értékéhez nem férhet kétség.

Mesteszemmel

Herczeg András: - Jól kezdtünk, de aztán visszaestünk. A Honvéd nagyon jól játszott, ez növeli a győzelem értékét. Nehéz mérkőzés volt, de végül is megszereztük a rendkívül fontos három pontot.
Massimo Morales: - Nagyon jó mérkőzést volt, jól játszottunk, akár nyerhettünk is volna. Nehéz mit mondani, mert hiába a jó teljesítmény, végül is nem szereztünk pontot a nagyon erős Debrecen ellen.

Debrecen–Honvéd 2–1 (1–1).
Oláh Gábor utcai stadion, 4000 néző. Vezette: Andó-Szabó.
DVSC:
Polekszics – Szélesi (Yannick, 46.), Mészáros N., Mijadinoszki, Laczkó – Szakály P. (Coulibaly, 60.), Ramos, Varga J., Czvitkovics – Rudolf, Feczesin (Dombi, 71.). Klubmenedzser: Herczeg András.
Honvéd: Németh G. – Takács Á., Botis (Palásthy, 89.), Jancsuk (Bajner, 82.), Vukmir – Abass, Coira, Moreira (Cuerda, 63.), Macko, Diego – Abraham. Edző: Massimo Morales.
Gólszerzők: Feczesin (2.), Coulibaly (72.), illetve Abraham (24.)..
Sárga lap: Laczkó (67.), Coulibaly (73.), illetve Cuerda (79.).

Az állás:

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kihallgatták Varga Juditot
Kihallgatták Varga Juditot
A volt igazságügyi miniszter a Központi Nyomozó Főügyészségen járt.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Az olcsóbb konstrukció további útépítéseket tesz lehetővé.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés