Százmilliót ér egy pont!

A Fiorentina kerete úgy tizenhatszor többet ér

civishir.hu

2009.10.19. 09:40

Százmilliót ér egy pont!
A két legértékesebb: Adrian Mutu és Bodnár László. Potom 23,25 millió euró a különbség közöttük...

Debrecen – A DVSC számára nem csupán lélektanilag lenne fontos egyetlen árva pont megszerzése a Bajnokok Ligája főtőábláján, hanem anyagilag is.

Hirdetés

Az UEFA ugyanis bőkezűen honorálja a pontszerzőket: egy győzelem 800.000, míg egy döntetlen 400.000 eurót (mintegy 106 millió forintot) ér. A Loki két forduló után még nem gazdagodott, tudnillik két vereséget könyvelhetett el. Igaz, panaszra elvileg nem lehet okunk, hiszen DVSC már azzal is tetemes summához jutott, hogy bekerült a legjobbak közé, de ahogy mondani szokták, evés közben jön meg az étvágy, azaz csalódottak lennénk, ha pont nélkül zárná a piros-fehér együttes az E csoport küzdelmeit, még akkor is, ha tudjuk, hogy lényegesen erősebb játékerőt képviselő riválisokkal kell megküzdenie.

Apropó, pénz! A soros ellenfél, a Fiorentina sem tartozik egy súlycsoportba a DVSC-vel, legalábbis, ami az anyagi lehetőségeket illeti. A firenzei keret értékét mintegy 170 millió euróra becsüli a tekintélyes német internetes portál, a transfermarkt.de, mely nem szokott hazudni, de még túlozni sem. A Lokinál ezzel szemben nagyjából 11,5 millió euró az egész játékoskeret értéke.

Míg a debreceniek legértékesebbre taksált futballistája, Bodnár László a transfermarkt.de szerint 1,75 milliót eurót kóstál a játékospiacon, addig a firenzeiek legnagyobb ásza, a román Adrian Mutu 25 millió eurót ér. Érdekesség, hogy még a fiorentina kapusa, Adrian mutu is többet ér, mint az egész Loki: a francia Frey-t 15 millió euróért lehetne kivásárolni a toszkán klubtól.

Bár csoportkör java még hátra van, látatlanban is állítjuk, a Loki és ellenfelei között aligha lesz akkora különbség a pályán, mint amekkora a játékosok, keretek értéke között meg van.

A transfermarkt.de alapján: 

FIORENTINA

A 25 fős keret értéke: 167,5 millió euró (Olaszországban 5.)
A legértékesebb:
1. Adrian Mutu (román) 25 millió euró
2. Alberto Gilardino (olasz) 18 millió euró
3. Sebastien Frey (francia) 15 millió euró

DEBRECEN

A 29 fős keret éréke: 11,55 millió euró (Magyarországon 1.)
A legértékesebbek:
1. Bodnár László (magyar) 1,75 millió euró
2. Vukasin Poleksics (montenegrói) 1,15 millió euró
3. Szélesi Zoltán (magyar) 1 millió

Szóljon hozzá!

Hirdetés