Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Plekszi lábában maradt a Loki-győzelem

| 2009. 09. 25. | 20:50:52
Fordulatokban gazdag, gólzáporos, élvezetes, a végsőkig izgalmas mérkőzést játszott a Loki Kaposváron. Az utolsó percben Polekszics, a debreceni kapus büntetőt hibázott.
Plekszi lábában maradt a Loki-győzelem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első 30 percben a DVSC kritikán aluli teljesítményt nyújtott, egyetlen egyszer sem lőtt kapura, sőt, még el sem jutott a hazai tizenhatosig. A Herczeg-gárda többnyire védekezésre kényszerült, a piros-fehérek produkciójáról mindent elárul, hogy a legtöbbször Mészáros volt játékban, aki pechjére a félidő derekán megsérül, és cserét kért. Sérülés miatt eleve sokan hagyták ki a somogyi fellépést, Mészáros kiesésével pedig tovább nőtt a maródiak tábora., s ez nem túl jó jel a Lyon elleni keddi BL-csata előtt.

Vissza a Kaposvár–Lokihoz. A kaposváriak igazán agilis arcukat mutatták, a komótosan futballozó debreceniekhez képest kifejezetten motiváltnak tűntek, erőfeszítéseiket pedig szerencse is kísérte, és egy szöglet utáni kavarodásból a vezetést is megszerezték. A Loki ezt követően sem kapcsolt nagyobb sebességre, az első helyzetre a 35. percig kellett várnunk, amikor Czvitkovics lőtt éles szögből, majd nem sokkal később Leandro tesztelte a somogyi portást, aki mindkétszer a helyén volt. Ezzel előtte az első félidőre tartogatott puskaporát a Loki.

Teljesen más felfogásban jött ki a második félidőre a debreceni együttes, és alig tíz perc alatt sikerült fordítania. Előbb Czvitkovics szabadrúgása után pattant meg a labda a sorfalon – debreceni szempontból szerencsésen –, és pattant a jobb sarokba, majd szintén Czvitokics tizenegyesből duplázott, miután a Szakály által kiharcolt büntetőt értékesítette.
Amikor már kezdtünk megnyugodni, egy szöglet utáni „felhőfejessel” egyenlített a hazai gárda, nem sokkal később pedig egy kapitális védelmi hiba után a Rákóczi is tizenegyeshez jutott. A DVSC-ben is megfordult Zahorecz Krisztián nem hibázott, 3–2 oda! A nagy rohanásnak ezzel még nem volt vége: Szakály és Coulibaly összjátéka végén előbbi berúgta a Loki harmadik gólját!
Magyar pályán ritkán látható, lüktető iramú, fordulatos meccset vívtak a fiúk, a semleges nézők minden bizonnyal remekül szórakoztak, a két tábor hívei azonban beérték volna kevesebb izgalommal is. A Kaposvár mezőnyfölényben játszott, de egy parádés kontra végén – Polekszics-Coulibaly-Rezes volt a labda útja – a fiatal debreceni csatár a 81. percben előnyhöz jutatta a magyar bajnoki címvédőt. Nem sokáig örülhettünk, mert a hajrában utolsó erőtartalékaikat mozgósítva próbált támadni a hazai gárda, és Reszli révén sikerült is egyenlítenie. 

Még mindig nem volt vége! Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, egy perccel a vége előtt Coulibaly egyéni akció végén újabb Loki-büntetőt harcolt ki, miután feldöntötte őt Zahorecz. Polekszics vállalta a végrehajtást, önbizalmat sugárzott a tekintette, amikor a labdát letette a tizenegyes pontra, de a felső lécet találta telibe. A lábában maradt a Loki-győzelem.

Soproni Liga 9. forduló
Kaposvári Rákóczi – DVSC-TEVA 4-4 (1-0)
Kaposvár, 3000 néző. Vezette: Szabó S. (Kis, Farkas)
Kaposvár: Milinte – Zahorecz, Petrók, Bank (Hegedűs 45.) – Pest (Kovácsevics 69.), Maróti, Stanic, Junior, Gujics (Balázs 57.) – Nikolics, Reszli
DVSC: Polekszics – Bernáth, Mészáros (Szűcs 31.), Fodor, Leandro – Czvitkovics (Rezes 70.), Varga J., Kiss Z., Szakály – Oláh (Coulibaly 46.), Laczkó
Gól: Bank (17.), Czvitkovics (48.), Czvitkovics (54., 11-esből), Nikolics (61.), Zahorecz (64.), Szakály (70.), Rezes (81.), Reszli (86.) Sárga lap: Zahorecz (50.), Petrók (53.), Pest (63.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
A magyar kardcsapat a harmadik helyen végzett.
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.