Hirdetés

Óvónénik a futballpályán; Debrecen az első!

2010.10.26. 14:55

Óvónénik a futballpályán; Debrecen az első!

Debrecen – A magyar labdarúgás rákfenéje a létesítményhelyzet, azaz a megfelelő minőségű és mennyiségű pályák hiánya. A DVSC például egy atlétikai futópályán edz, éppen ezért fogadjuk kitörő örömmel, ha pályaavatóra kapunk meghívót.

Hirdetés

Hirdetés

Az ötszörös bajnokcsapat gondjait ugyan nem oldja meg, de a jövő lokistáit elindíthatják onnan, ahol multifunkcionális pályát építette ovisoknak. A Tímár utcában, a református óvoda udvarán lehet rúgni a bőrt nyugat-európai színvonalon, köszönhetően az Ovifoci Programnak és a Református Egyháznak. A minden igényt kielégítő létesítmény ugyanis azért a Tímár utcai óvodájának udvarán épült, mert annak gazdája, a Református Egyház az utánpótlásnevelő kezdeményezés mellé állt. Nincs ebben semmi rendkívüli, a hit és a futball egy tőről fakad, Gyulán éppen a katolikusok alapítanak labdarúgó-akadémiát, a szeged-csanádi püspök, Kiss-Rigó László pedig élharcosa a szegedi profi, NB I-es futball létrehozásának.

A reformátusok első emberéről, Bölcskei Gusztávról tudjuk, hogy futballszerető, és a Loki lelkes híve, ezért csak idő kérdés volt, hogy az egyház mikor kapcsolódik be ténylegesen a debreceni labdarúgásba.

A Tímár utcai OviFoci-pálya egy kifejezetten az óvodások részére kifejlesztett, kisméretű, több sportág képzésére alkalmas, speciális méretű és kivitelezésű műfüves pálya, amely kifejezetten a 3-6 éves gyerekek fizikai sajátosságait figyelembe véve épült. A tréningeket fociedzővé avanzsált, vizsgázott óvónénik tartják majd a focistapalántákna. Az Ovifoci Program szakmai részét egyébként a debreceni Olasz Focisuli végzi, mely évek óta okít a legkisebbnek is futballt, mostantól azonban intézményes formában, minőségi pályán teszi mindezt.

Az ország első Ovifoci-pályáját Bölcskei Gusztáv szenteli fel csütörtökön délelőtt 10-től.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.