Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs mese, a cseheket le kell győzni!

| 2010. 01. 20. | 20:55:00
Debrecen - Vereséggel nyitott a magyar együttes a futsal Eb-n, de a továbbjutás még elérhető, ha csapatunk szombaton legyőzi Csehországot. Ebben bízik Kozma Mihály szövetségi edző is.
Nincs mese, a cseheket le kell győzni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A futsal Eb nyitómérkőzésén válogatottunk 3-1-es vereséget szenvedett Azerbajdzsán ellen. A vendégek már az első percben vezetést szereztek, s bár ezután még sikerült egyenlítenünk, a két újabb, egyaránt az első félidőben esett azeri találatra már nem tudtunk válaszolni. A továbbjutás azonban még elérhető, ha csapatunk szombaton legyőzi Csehországot, bejuthat a negyeddöntőbe. Ebben bízik Kozma Mihály szövetségi edző is, aki kijelentette: van esélyünk a sikerre a velünk nagyjából azonos játékerőt képviselő csehek ellen.

Válogatottunk eddig egyszer szerepelt a kontinenstornán, 2005-ben Csehországban mindhárom, a mieinknél jóval esélyesebb gárdától - Olaszország, Portugália, Spanyolország - kikapott. Tulajdonképpen a keddi mérkőzésen is a papírforma érvényesült, Azerbajdzsán ugyan Eb-újonc, ám honosított brazil játékosai remek futballisták, igazi profik, akik ezt ki is használták ellenünk.

- Meg kellett tapasztalnunk, hogy egy-egy labdaérintéssel, villámgyorsan játszanak, nagyon képzettek és remekül érzik egymást - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Kozma Mihály. - Nekünk több passzra volt szükségünk a támadások során, amikor sikerült egyérintős játékot produkálnunk, adódtak is helyzeteink, de egyértelmű volt, hogy ellenfelünk technikai fölényben van. Mi megpróbáltuk ezt lelkesedéssel kompenzálni, de ezúttal sajnos visszafogottak voltunk. Talán a nagy tét, vagy a sok néző hatott kissé bénítóan, mindenesetre most a rutinos játékosok sem tudták azt nyújtani, amit vártunk tőlük. Az első sorunktól többet vártam, viszont a fiatal Dróth Zoltán és Angyalos András kifejezetten jó teljesítményt nyújtott.

Csapatunk második csoportmeccsét szombaton vívja, akkor Csehország lesz az ellenfél. A cseh együttes jelentős nemzetközi rutinnal rendelkezik, hiszen sorozatban az ötödik Európa-bajnokságon vesz részt, s tagja volt az előző két világbajnokság mezőnyének is. Ám az utóbbi időben nem igazán eredményes, s Kozma Mihály abban bízik, hogy ellenünk sem bizonyít majd...

- A csehek nem rendelkeznek olyan technikás játékosokkal, mint az azeriek és lassabban is játszanak, mint ők - folytatta a szövetségi edző. - A rutinjuk ugyan jóval nagyobb, mint a miénk, ám nagyjából azonos súlycsoportban vannak velünk, és második meccsünkön már mi sem lehetünk megilletődöttek. Továbbra is bízom a továbbjutásban, hiszen nincs semmi vesztenivalónk, megyünk majd előre és megpróbáljuk ráerőltetni akaratunkat az ellenfélre. Célunk egyértelműen az, hogy megnyerjük a meccset.

Ebben nagy segítséget nyújthat a közönség. Együttesünket kedden 7000 néző buzdította a Papp László Sportarénában, és szombat este is zsúfolt lelátók előtt lép majd pályára a csapat. Ekkora közönség előtt Magyarországon még nem játszott válogatottunk - s a mieink győzelemmel és továbbjutással szeretnék megköszönni az érdeklődést.

- Felemelő volt látni a telt széksorokat, itthon még sosem volt ennyi néző egy futsalmeccsen - zárta mondandóját Kozma Mihály. - Ennek azért is nagy jelentősége van, mert fontos feladatunk a sportág népszerűsítése, és reméljük, hogy az Eb után sokan kapnak kedvet a játékhoz. A szurkolók remek hangulatot teremtettek, maximálisan támogattak minket, és nagyon remélem, hogy ezt úgy viszonozzuk majd, hogy legyőzzük a cseheket és bejutunk a legjobb nyolc közé.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés