Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Most mutasd meg, Dzsudzsi!

| 2010. 03. 14. | 09:49:13
Hagyomány, hogy Dzsudzsák Balázs borsot tör  az amszterdamiak orra alá a holland szuperrangadón. A PSV-nek most úgy kell az exlokista jó játéka, mint éhezőnek egy falat kenyér. (Ajax–PSV, 16.30, tv: Sport1, élő).
Most mutasd meg, Dzsudzsi!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ajax Amsterdam a legutóbbi három góllal verte a házigazda Sparta Rotterdamot, ezzel 4 pontnyira megközelítette a PSV Eindhovent, mely elvesztette egyéves veretlenségét, kikapott a NAC Breda otthonában. Dzsudzsákék ezzel a második helyre csúsztak vissza a tabellán, mivel az első számú üldöző, a Twente is győzni tudott.

A bajnoki versenyfutás szempontjából a következő mérkőzések mindhárom csapat számára sorsdöntő lesz, hiszen előbb a közvetlenül mögötte álló Ajax Amsterdammal, majd a listavezető Twentével játszanak az eindhoveniek. Az amszterdami rangadóra már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt, és mindkét fél nagy elánnal készül a találkozóra – mivel az Európa Ligából egyaránt kiestek, így csak a bajnokságra kell koncentrálniuk.

Az amszterdamiak bombaformában vannak, legutóbbi hat bajnoki mérkőzésüket úgy nyerték meg, hogy még csak gólt sem kaptak, és az Eredivisie-ben utoljára decemberben szenvedtek vereséget. Ráadásul hazai mérlegük is lenyűgöző, ebben az idényben csak egyszer veszítettek pontot hazai pályán, gólkülönbségük pedig szenzációs: 46-3! Nem csoda, hogy a Voetbal International internetes oldalán található szavazás alapján a holland futballrajongók többsége úgy véli, az Ajax nyeri meg a bajnokságot. A voksolók 42 százaléka szavazott az amszterdamiakra, 34 százalék a PSV-re, és csak 21 százalék a jelenlegi listavezető Twentére.

Ami a PSV felkészülését illeti, jó hír a csapat számára, hogy a NAC Breda ellen megsérült Danny Koevermans és Carlos Salcido is vállalni tudja a játékot. A balhátvéd Erik Pieters szereplése azonban kétséges, és nem lehet tudni, hogy Fred Rutten beveti-e a nemrég igazolt Andy van der Meydét. A szélső, aki korábban éveken keresztül futballozott az Ajaxban, a héten a tartalékok között már pályára lépett az eindhovenieknél.

A találkozó játékvezetője a jelenleg egyik legjobb holland bírónak tartott Kevin Blom lesz, aki korábban nyolc alkalommal vezetett Balázsnak meccset – egyszer nemzeti színekben, hétszer pedig az Eredivisie-ben. Dzsudzsák a nyolc találkozóból csak egyszer volt vesztes csapat tagja, viszont a legutóbbi három bajnokin, amikor Blom fújta a sípot, mindig betalált.

Az állás:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán a romákra is számít a választási küzdelemben
Orbán a romákra is számít a választási küzdelemben
A miniszterelnök a Fidesz-KDNP kampányindító rendezvényén mondott beszédet.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.