Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan a Magyar Kupa is, tarolt a Loki!

| 2010. 05. 26. | 22:57:17
Debrecen – A DVSC teljesítette küldetését, véghezvitte a történelmi triplázást: a Ligakupa és a bajnokság után szerdán megnyerte a Magyar Kupát is, miután a döntőben megverte a Zalaegerszeget. + Összefoglaló! + Képgaléria!
Megvan a Magyar Kupa is, tarolt a Loki!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden lehetséges versenysorozatot megnyert a Loki Magyarországon, a klub negyedik Magyar Kupa-sikere teljessé tette az idei kollekciót. Nem túl sok néző előtt, de megfelelő hangulatban kezdődött a meccs a Puskás-stadionban: a debreceniek szerencsére jobban kezdtek, mint Kecskeméten, jobban pörögtek a fiúk. A 15. percben például Yannick a bal oldalról „eurós” – a forintot már szeretnénk elfelejteni - labdával hozta helyzetbe Coulibalyt, aki viszont rosszabbik jobb lábával nem találta el jól a labdát.

Próbálkoztak persze az egerszegiek is, Horváth és Rudnevs is tüzelt távolról, veszélyesen, de nem gólt érően. A DVSC viszont hatékony volt: a 24. percben Szakály remekül ugratta ki a balszélen Yannickot, aki pontosan centerezett, Coulibaly pedig közelről már nem hibázott. Viszonylag gyorsan előnyt szerzett a Loki, szép támadás volt! (1-0).

A folytatásban sem volt mese: a 30. percben Coulibaly visszaadta a gólpasszt Janikának, tökéletes kiugratás után a leshatárról (de nem lesről!) elrajtoló Yannick elsőre még Vlaszákba rúgta a labdát, de a visszapattanót 5 centiről bepuszilta! (2-0!)

Ezt követően persze tiszteletreméltóan erősködött a ZTE (mégiscsak kupát akart nyerni a dunántúli gárda is), és a szünetig le is tette a névjegyét: egy remek jobboldali beadás után a hórihorgas Pavicsevics fejelt 8 méterről Verpecz kapujába (2-1). A debreceni szurkolók nem így képzelték a félidőt végét, Yannick megsérült (Rezes állt be helyette), a Zete szépített, de a Loki-tábor hangulata mégsem volt rossz, hiszen kedvenceiknél volt az előny.

A második játékrész DVSC-dominanciával kezdődött, az 53. percben Rezes például beguríthatta volna a labdát az üres kapuba, de kapkodva fölé lőtt, aztán pedig az ügyes fiatal, Bódi rúgott majdnem gólt. Az iram nem volt rossz (persze világbajnoki sem), és a lényeg nem változott: a Debrecennél volt az előny és a kupa.
A 60. perctől kezdve aztán felgyorsultak az események, gyors gólváltást produkáltak a csapatok: a 69. percben Coulibaly Rezes visszapasszából 17-ről lőtt gyönyörű gólt (3-1), ám még mielőtt minden eldőlt volna, Rudnevs 13 méterről a léc alá bombázott, és szépített (3-2).

A hajrában is a bajnokcsapat uralta a mérkőzést (elfogultság nélkül), és bár a ZTE nyilván nem adta fel (még ziccere is volt), minden jó volt, mert a vége jó volt (még ha azt nem is mondhatjuk, hogy sose volt ilyen jó): a Loki a debreceni szurkolók hatalmas örömére 3-2-re nyert, és negyedik ízben is elhódította a Magyar Kupát. Tökéletes befejezés, egy teljes sikert hozó idény végén.
T. Cs. Zs.

DVSC-ZTE 3-2 (2-1).
Puskás-stadion, 6000 néző. Vezette: Vad II István (Ring György, Varga Zsolt).
Debrecen:
Verpecz - Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó - Szakály P., Bódi (Varga, 91.), Szélesi, Czvitkovics (Kiss Z., 82.) - Coulibaly, Yannick (Rezes, 45.). Klubmenedzser: Herczeg András.
Zalaegerszeg: Vlaszák - Kocsárdi (Rajcomar, 77.), Miljatovic, Bogunovics, Máté - Sluka, Horváth A., Kamber, Illés - Rudnevs, Pavicsevics. Edző: Csank János.
Sárga lap: Komlósi (12.), Rezes (71.), illetve Máté (63.), Horváth (71.).
Gólszerzők: Coulibaly (24., 69.), Yannick (30.), illetve Pavicsevics (41.), Rudnevs (70.).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.