Hirdetés

Már csak egyet kell aludni!

Folytatódott a magyar csapat felkészülése a keddi, Ghána elleni világbajnoki elődöntőre

www.mlsz.hu

2009.10.12. 19:23

Már csak egyet kell aludni!
Koman Vladimir „sárgulása” az olaszok elleni negyeddöntőn

Kairó – Koman Vladimir a magyar csapat erőssége, aki mentális tartást is ad a többieknek. Pótlását több játékosnak kell megoldania a vb-elődöntőben (kedd, 16.30, tv: m2, Eurosport).

Hirdetés

A délelőtti megbeszélésen a játékosok további tanácsokat kaptak Egervári Sándortól. 

– Azokra a játékelemekre hívtuk fel a fiúk figyelmét, amelyek során apróbb hibák mutatkoztak az olaszok elleni mérkőzésen. Mondanom sem kell, egy ilyen izgalmas csatát hozó találkozó rengeteg tapasztalattal szolgál, és természetesen már a ghánaiak várható játékával is foglalkoztunk – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a szakvezető.

Biztossá vált, hogy Korcsmár Zsolt húzza fel a csapatkapitányi karszalagot az eltiltott Koman Vladimir helyett. A védő a Dél-Afrika elleni csoportmeccsen szerezett combsérüléséből felépülve az olaszok ellen tért vissza a csapatba.

– Azért esett Korcsmárra a választás, mert akárcsak Debreceni András, ő is csapatkapitány otthon, saját klubjában. A játékos a középpálya tengelyében kap lehetőséget, és ez nagyszerű poszt egy vezér, egy kapitány számára – fogalmazott Egervári Sándor.
A megbeszélés után a játékosok a Fairmont szálloda uszodájában pihentek, az ebédet követően pedig Egervári Sándor és Kenyeres Imre tartott sajtótájékoztatót. 

– Hiányozni fog Koman Vladimir, hiszen ő csapatunk egyik erőssége, aki mentális tartást is ad a többieknek – mondta el a sajtó képviselőinek a vezetőedző. – Pótlását több játékosnak közösen kell megoldania, részfeladatok átvállalásával, hiszen ő a középpálya egyik igazi erős egyénisége, aki az irányítás mellett a mezőnyben vívott küzdelemben is jeleskedik.

A hírek szerint Szekeres Adrián és Egervári Sándor egymeccses eltiltása is érvényben marad – bár hivatalos papírt még nem adott át a FIFA. A szakember kiemelte, évtizedek óta együtt dolgozik Kenyeres Imrével, gondolkodásuk is egy hullámhosszon van, így mindent egyeztetni tudnak majd a mérkőzés előtt.

A válogatott újabb edzésére délután került sor. Furcsa helyzet, hogy a nagy igénybevétel miatt a FIFA nem biztosította a mieink számára az ilyenkor szokásos lehetőséget, azaz nem a holnapi meccs helyszínén, hanem egy edzőpályán volt tréning.

Az elődöntők műsora:
Október 13., kedd
Ghána - Magyarország, 16.30
Brazília - Costa Rica 20.00

Szóljon hozzá!

Hirdetés