Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország a foci vb-n!

| 2009. 09. 24. | 10:26:20
Lélekemelő érzés a címet ismételgetni, még akkor is, ha „csak” az U20-as korosztályról van szó. A Ramadánnak vége, jöhet a foci Egyiptomban!
Magyarország a foci vb-n!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 20 éven aluliak világbajnoksága csütörtökön este a házigazda Egyiptom Trinidad és Tobago válogatottjával összecsapásaival kezdődik., és ez lesz az első játéknap egyetlen meccse. Az Egervári Sándor által irányított magyar válogatott vasárnap este, Honduras ellen mutatkozik be a világbajnokságon.

Az U20-as vb-k 1977 óta íródó történetében a magyarok négyszer jutottak ki a döntő tornára, ám egyszer sem sikerült nagyot alkotniuk. Ezúttal azonban a szurkolók nagy reményeket fűznek Németh Krisztiánék szerepléséhez, akik a tavalyi U19-es csehországi kontinensviadalon az elődöntőig jutottak.

Most igazán illusztris társaságba kerültek a mieink, hiszen a mezőnyben hemzsegnek a jobbnál jobb játékosok. Elég, ha csak a németekre gondolunk, akik talán a torna egyik legnagyobb esélyesei. A német utánpótlás egyébként is remek évet prudukált, hiszen mind az U19-és, mind az U21-es korosztályban Európa-bajnok lett. Az U20-as csapatukban sok játékosuk mögött már több évnyi Bundesliga-tapasztalata áll. Európából még a spanyolokat tartják sokan esélyesnek, bár emlékezhetünk rá, hogy az U19-es vb-n a magyaroktól elszenvedett vereség miatt (is) a hispánok nem jutottak az elődöntőbe.

Európából ott lesznek még az olaszok, a csehek és az angolok. Dél-Amerikából meglepetésre Argentína nem jutott ki, de ott lesz Venezuela, Paraguay és Uruguay és természetesen Brazília. Afrikát a házigazda Egyiptomon kívül az U19-es kontinensbajnok Ghána, a döntőben legyőzött Kamerun, továbbá Nigéria és a magyarokkal egy csoportban lévő Dél-Afrika képviseli. A mieink negyedik ellenfele, az Ázsia-bajnok Egyesült Arab Emirátusok válogatottja, az ezüstérmes Üzbegisztán, illetve az ázsiai szövetséghez nemrég csatlakozott Ausztrália és Dél-Korea jutott még ki a Kelet képviseletében.

Észak-Közép-Amerikából az Egyesült Államok mint a CONCACAF-zóna bajnoka lesz ott a vb-n, mellette a magyarok első csoportellenfele, Honduras, valamint Trinidad és Tobago és Costa Rica küzdhet a piramisok földjén. A mezőny az Óceániából  első szereplésére készülő Tahitival teljes.

– Nem állítunk túlzott elvárásokat a válogatott elé, hiszen tudjuk, hogy sok még a munka az első mérkőzés előtt - mondta Kisteleki István. - Abban bízunk, hogy egészséges szellemiségű csapat alakul majd ki, és ha ez így lesz, együttesünk megtalálja helyét a világ futballjában, és később is eredményes lehet. A csoportból való továbbjutást elérhetőnek tartjuk, és ha érvényesülnek játékosaink kvalitásai, igen sikeresen szerepelhetünk a világbajnokságon – mondta Kisteleki István, az MLSZ elnöke.

A csapat a csoportmeccsek során 27-én, vasárnap magyar idő szerint 21.30-kor Honduras, 30-án, szerdán 18.45-kor Dél-Afrika, október 3-án, szombaton ugyanebben az időben pedig az Egyesült Arab Emirátusok ellen lép pályára. A Magyar Televízió mindhárom mérkőzésünket közvetíti.

Az 20 éven aluli válogatott vb-kerete:
Kapusok
: Gulácsi Péter (Liverpool), Megyeri Balázs (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Reggina Calcio).
Védők: Debreceni András (Budapest Honvéd), Korcsmár Zsolt (Újpest FC), Szekeres Adrián (MTK Budapest), Szabó János (Paksi FC), Zámbó Bence (Győri ETO FC), Présinger Ádám (Videoton FC).
Középpályások: Dudás Ádám (Győri ETO FC), Tóth Bence (Ferencváros), Takács Péter (Diósgyőri VTK), Koman Vladimir (AS Bari), Simon Ádám (Szombathelyi Haladás), Varga Roland (Brescia Calcio), Kiss Máté (Győri ETO FC).
Csatárok: Németh Krisztián (AEK Athén), Simon András (Cordoba FC), Gosztonyi András (MTK Budapest), Balajti Ádám (Diósgyőri VTK), Futács Márkó (Werder Bremen).

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.