Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarokat ütött az FTC szerb focistája?

| 2010. 05. 17. | 18:32:29
Budapest – A szurkolók vizsgálatot követelnek a Fradinál egy Vajdaságból érkezett levél nyomán. Az ismeretlen azt írja, az FTC szerb védője, Tutoric korábban rendszeresen magyarokat vert.
Magyarokat ütött az FTC szerb focistája?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mikor ez év elején megjelent a hír, miszerint Djordje Tutoric a Ferencváros játékosa lesz, egy világ dőlt bennem össze. Az a személy, aki megkeserítette gyerekkorom napjait, aki rettegésben tartott engem, az most a legnagyobb magyar fociklub csapatában játszik majd? Elsőre e hírt nem is akartam elhinni…” – írja egy vajdasági magyar fiatalember a Ferencváros Szurkolók Szövetségén nyilvánosságra hozott levelében.

Tutoric, a szerb válogatott védő februárban érkezett a Fradihoz. Az ftc.hu-nak azt nyilatkozta: „Azért jöttem a Ferencvároshoz, mert nagyon nagy klubnak ismerem, amely nagy tradíciókkal és történelemmel bír. Nagy lépés ez az én karrierem és jövőm szempontjából. Bízom benne, hogy jól fogok játszani, és hamarosan a szurkolók is megszeretnek majd.

Az anonim levélíró információi alapján ez utóbbi nem biztos, hogy be fog következni. A fiatal ember arról számol be, hogy Szabadkán egy tömbházban nevelkedett a Fradi új védőjével. A grundon már a ’80-as években is külön játszottak a szerb és a magyar gyerekek, ám az etnikai ellentétek a balkáni háború kirobbanásakor élesedtek ki. Elmondása szerint Djordje magyarellenes bandákhoz tartozott, amelyek rendszeresen verték és megalázták a magyarokat.

„Ő és bátyja kifejezetten agresszívek voltak, az ő apjukat nem, de az enyémet behívták és elvitték az értelmetlen polgárháborúba. Egyik napon meg is kérdezte gúnyosan: ’Na apád él még?’ Tizenévesen éltem ezt át… Ez volt az a pont ahol, gyűlölni kezdtem Tutoric-ot, megbocsájthatatlan bűnt követett el” – írja, hozzátéve: Tutoric soha nem volt tisztelettel egyetlen magyar iránt sem, a legkisebb szolidaritást sem tanúsította irántunk, Magyarországra küldött szóban minden magyart, aki vajdasági, gúnyolódott a magyarokkal. Megjegyzi, hogy tárgyi bizonyítékai ugyan nincsenek az elmondottakról, viszont 20-30 személy is meg tudja azokat erősíteni.

„Hát ez a mi Tutoric-unk, akit nem is értem, mi alapján igazolt le a Fradi, hisz egy tök utolsó török csapattól érkezett… De minek is? Szeretném, ha mindenki tudná: ő nem szelídült meg, nem szerette meg hirtelen Magyarországot, és még csak nem is a közelség miatt igazolt ide, hanem csakis a pénz miatt. Jó, ha mindenki tisztában van vele: mint aki jól végezte dolgát, jó pár magyar nemzetiségű határokon kívül rekedt nemzettársunkat elpáholta, most Magyarországra kényszerül menni forintmilliókért… SZÉGYEN!” – fogalmaz a levélíró.

„Megkérjük a Ferencváros vezetőségét, hogy ezen súlyos vádak kivizsgálását kezdeményezze, Tutoric-csal szemben az eljárást folytassa le! Amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, úgy kérjük, hogy a játékos szerződését azonnali hatállyal bontsák fel és távolítsák el a csapatból, valamint a Club-tól!” – ezt már a Ferencvárosi Szurkolók Szövetségének közleményében írják.

Hozzáteszik: a vádak egyelőre csupán néhány ember elmondásán alapulnak, de ez éppen elég egy vizsgálat megindításához, illetve ahhoz, hogy Tutoric a nyilvánosság előtt reagáljon azokra.

Forrás: atv.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.