Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar-német: a jegyek több mint fele elővételben elkelt

| 2010. 05. 29. | 10:37:40
Debrecen – A magyarok ellen tartja világbajnoki főpróbáját a német labdarúgó-válogatott, ennek megfelelően nagy az érdeklődés a szombaton 20 órakor kezdődő (tv: Sport 1) találkozó iránt. + Extra videók!
Magyar-német: a jegyek több mint fele elővételben elkelt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A találkozó napján a Puskás-stadion jegypénztárai délelőtt 10 órától egészen a mérkőzés kezdetéig nyitva tartanak, de a belépők megválthatóak az IBUSZ irodáiban is. Az említett helyszíneken kizárólag magyar állampolgárok számára árusítanak jegyeket, a vendég szektorba csak a német szövetségen keresztül lehetett tikettekhez jutni.

A magyar válogatott 22. alkalommal találkozik Németország csapatával, de ha az NSZK és az NDK elleni múltbeli találkozókat is beleszámítjuk, akkor a szombati randevú az 50. lesz a sorsban. Kétségkívül a legemlékezetesebb, egyben a legfájóbb 1954. július 4-én lejátszott, NSZK elleni vb-döntő, amelyen esélyenként 3-2-es vereséget szenvedett az Aranycsapat.

Az eddigi utolsó meccsre ugyanakkor már jóval szívesebben emlékezhetünk, miután a német futball-legenda, Lothar Matthäus irányításával a magyar csapat 2004. június 6-án 2-0-ra nyert Kaiserslauternben. Az akkori duplázó, Torghelle Sándor most is ott van a keretben, sőt, vélhetően a kezdőben kap helyet. Az előzetesen megadott tizenegyben rajta kívül még egy játékos, jelesül a kapus Király Gábor is a német másodosztályban húzta le az előző szezont, de a DVSC-s Szélesi Zoltánnak, valamint Huszti Szabolcsnak sem lesznek ismeretlenek az ellenfél játékosai, hiszen ők is megfordultak Németországban.

Erwin Koeman, az őszi Eb-selejtezőre készülő magyarok szövetségi kapitánya több újoncot, az U20-as vb-bronzérmes Gulácsi Pétert, Koman Vladimirt és Németh Krisztiánt is meghívta a keretbe, és a debreceni Bodnár László "mellett" a védelemben újoncként szóhoz juthat a Lokiból Laczkó Zsolt is.

„Hatalmas kihívás ez a mérkőzés a számunkra. Ugyanakkor ahhoz, hogy az Európa-bajnoki selejtezőben sikeresen szerepeljünk, elengedhetetlen, hogy ilyen képességű együttesekkel találkozzunk, mint a német vagy a holland. A játékosaim ezeken az összecsapásokon a saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy sokkal gyorsabban kell gondolkodniuk és cselekedniük, ha jó eredményt szeretnének elérni a világbajnoki résztvevő gárdák ellen" - nyilatkozta minap az MTI-nek a holland szakvezető.

A két edző, illetve a két csapat mellett a rendőrség is készül a magyar-németre. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány a németek elleni mérkőzéssel összefüggésben a főváros egész területén fokozott ellenőrzést rendelt el szombaton reggel 8-tól éjfélig.

A szombat esti meccs több szimpla felkészülési mérkőzésénél, hiszen egyben megemlékezést is jelent a berlini fal leomlásának 20. évfordulójáról, illetve az ezzel kapcsolatos magyar szerepvállalásról. A tavaly november 9-i évforduló kapcsán a magyarok elleni partit eredetileg korábbra tervezték, de arra csak most kerül sor.

Az esti meccsig hangulatkeltésül tekintsük meg a "németölő" Torghelle-életmű néhány darabját!

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/lTXFZfECvVM&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/lTXFZfECvVM&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/SgMG4S5-K74&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/SgMG4S5-K74&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wn3_fVqwc34&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wn3_fVqwc34&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4wd--0Awcac&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4wd--0Awcac&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NIbXtSSTEdA&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NIbXtSSTEdA&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Németország, 20 óra.
Puskás Ferenc Stadion, vezeti: Bo Larsen (dán)
Várható kezdőcsapatok.
Magyarország:
Király - Bodnár, Vanczák, Juhász, Bodor - Szélesi, Vadócz - Huszti, Koman, Dzsudzsák - Torghelle.
Németország: Neuer - Boateng, Mertesacker, Friedrich, Aogo - Khedira, Trochowski, Özil, Kroos, Podolski - Klose.

Forrás: Cívishír, fn.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán a romákra is számít a választási küzdelemben
Orbán a romákra is számít a választási küzdelemben
A miniszterelnök a Fidesz-KDNP kampányindító rendezvényén mondott beszédet.
Hirdetés
Hirdetés
Svájci ITF-tenisztorna: Bondár elődöntős
Svájci ITF-tenisztorna: Bondár elődöntős
A szoboszlói játékos 108. a világranglistán.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.