Hirdetés

Kinevették a Loki mezét a felcsútiak

civishir.hu

2012.07.25. 16:41

Kinevették a Loki mezét a felcsútiak
Gyermeteg? (Fotó: civishir.hu)

Nekünk tetszett a debreceniek meze, az Orbán-futballakadémiához kötődő portálnak nem. Vajon mi és hol fáj nekik?

Hirdetés

Tinilányok pónilovacskákról szóló leveleinek betűtípusát választotta mezfelirataihoz a DVSC - írja a fourfourtwo.hu. A futballmagazin magyar kiadását (szerkesztőség: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, 8086 Felcsút, Fő utca 174-176.) az a Szöllősi György (fő)szerkeszti, aki a felcsúti akadémia sajtófőnöke is egyben.

A magazin internetes kiadása szerint a gyermeteg comic sans elnevezésű betűtípust választotta ki a DVSC dizájnere, amikor az új mezek feliratait készítették Debrecenben. "A kissé tréfás, bohókás font talán Szima Gábor híresen kifinomult humorát dicséri, s az önálló arculatra törekvés egyik első magyar megnyilvánulása a marketingben." - gúnyolódik a szerző, aki "természetesen" anonim.

Megjegyzi, hogy a Bajnokok Ligája főtábláján talán már nem használhatók ezek a mezek, mert a betűméret túl nagy, márpedig az UEFA limitálja azok nagyságát. Tegyük hozzá: némi korrektség is szorult a felcsútiaknak dolgozó Anonymousba, hiszen megkérdezte Szilágyi Sándor ügyvezetőt, aki szerint a feliratok megfelelnek az UEFA kritériumainak.

A Cívishír kritériumának egészen biztosan megfelelnek a feliratok. Sőt! Csókoltatjuk a dizájnert, és nem tudjuk mire vélni a fourfourtwo.hu kirohanását. Vagy mégis?

Emlékeinkben kutatva hamar beugrott, hogy Szöllősi György főszerkesztő és a DVSC között a 2009-es debreceni BL-kalandozás alkalmával csúnyán "összement a tej". Szöllősi Györgyöt ugyanis lecserélte a DVSC, amiért az UEFA illetékese jelezte, hogy nem volt elégedett a sajtófőnök munkájával a Levszki elleni meccsen, noha - a Loki szerint - meglehetősen magas órabérét dolgozott. Így a BL-csoportmérkőzéseken már Ganczer Gábor látta el a "press officeri" feladatot, a debreceni gárda honlapja szerint teljesen kifogástalanul.

Szöllősi György a kirúgása után alaposan lehúzta a DVSC-t egy blogbejegyzésben, mely sajnos már nem érhető el. A DVSC első embere sértődött újságíró kicsinyes, szégyenteljes megnyilvánulásának nevezte az írást.

A DVSC mezéről írt szösszenet talán ennek az ügynek az utórezgése, vagy a Videoton előtt veretlenül megnyert bajnokság okozta düh frusztrációja. Esetleg mindkettő. Nem tudhatjuk.

BeA


Lám, az albánoké sem kisebb, de nekik "mákjuk van", mert kiestek...
(Fotó: Cívishír/Kaltenecker Krisztián)

Szóljon hozzá!

Hirdetés