Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jön a kupadöntő! Még a Vidi is a Lokinak szurkol!

| 2010. 05. 26. | 11:08:12
Debrecen – Szép szerda esténk lehet. Amennyiben a DVSC legyőzi a Zalaegerszeget a Magyar Kupa döntőjében (19 óra, tv: Sport 1), történelmi triplázást hajt végre: mindent megnyer itthon, amit lehet. + Videók! Frissítve!
Jön a kupadöntő! Még a Vidi is a Lokinak szurkol!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az esélyek az előzetes forma alapján nem a Loki mellett szólnak, hiszen ha a Kecskeméten mutatott, kiábrándító játékot nyújtja a csapat, annyi esélye se lesz a kupagyőzelemre, mint Madonnának az Év szüze-díj megnyerésére. Ráadásul se Rudolf, se Mészáros, se Feczesin nem játszhat, ami nem könnyíti meg Herczeg András klubmenedzser és a gárda helyzetét. Az ellenfél kispadján ráadásul egy dörzsölt, ravasz róka, a bajusza alatt somolygó Csank János ül, aki nyilván kitalált valamit arra, hogy amúgy tényleg nem is rossz csapata megverje a DVSC-t. Nyilatkozata is sokat mondó: - Esélyt latolgatni nem szoktam és nem is akarok.

Persze azért nem kell borúlátónak lenni: a Lokomotív ezerszer bizonyította már, hogy szorult helyzetben nagyot tud dobni, így most is van esély arra, hogy valahogy csak összehozza a történelmi triplázást, azaz a Ligakupa és a bajnokság után megnyeri a Magyar Kupát is.

A röhej az, hogy még a pontvadászatban a Loki miatt nagy csalódást átélt Videoton is a debreceniek sikeréért szorít. Amennyiben ugyanis a Zete vesztesként hagyja el a Puskás-stadion gyepét, az egyben azt is jelenti, hogy a Videotonnak egy selejtezőkörrel később kell bekapcsolódnia az Európa Ligába.

Persze a szurkolás hiányától a Vidit leszámítva sem kell tartania Czvitkovicséknak: a cívisvárosból legalább két-háromezer drukker kíséri el az együttest a Puskás-stadionba (ennyien lesznek várhatóan az egerszegiek is), ha másért nem, hát értük mindenképpen illene begyűjteni a fiúknak a kupagyőzelmet is. A játékosok persze optimistán nyilatkoznak (Yannick szerint például a teher már lement a vállunkról, így szerdán megnyerhetik a Magyar Kupát is), de nyilván a pályán kell majd magabiztosnak lenni, nem a mikrofon előtt.

A Debrecenben kapható közel ezer darab belépő egyébként elfogyott, így már csak a helyszínen, vagyis a Puskás Ferenc Stadionban lehet megvásárolni a jegyeket a mai Magyar Kupa-döntőre. A debreceni szurkolók az Ifjúság út felőli pénztárban juthatnak az 1000 és 1500 forintos tikettekhez. A pénztárak délelőtt 10 órától a mérkőzés kezdetéig, 19 óráig tartanak nyitva.

Nem lesz buli

Sokan kíváncsiak arra, hogy a Magyar Kupa-döntő után a csapat tagjai Debrecenbe érkezve megünneplik-e a főtéren a bajnoki címet (és esetleg a kupasikert)?

Szilágyi Sándor cégvezető a klub honlapjának elmondta, hogy öt játékos (Varga József, Bodnár László, Szélesi Zoltán, Laczkó Zsolt és Vukasin Polekszics) a válogatottakhoz utazik, emellett a csapat hajnal fél 2 előtt nem érne haza, hiszen az MLSZ a mérkőzés után átadja az érmeket a két csapat játékosainak és edzőinek.

A főtéren tehát most biztosan nem lesz buli, ám a város és a klub szeretné a szurkolókkal megünnepelni a DVSC-TEVA sikereit, és a tervek között szerepel, hogy június közepén rendeznek egy Loki-juniálist, amelyen a drukkerek méltóképpen megünnepelhetik a csapat eredményeit.

De vissza a kupadöntőhöz! A DVSC eddig ötször jutott be az MK-fináléba, háromszor sikerült serleggel hazatérni. A legemlékezetesebb kétségkívül az első, az 1999-es váci döntő volt, amelyen Vadicskáék hatalmas csatában győzték le 2-1-re a Tatabányát. Két évvel később Szatmáriék az Üllő úton 5-2-re verték a Videotont, majd 2003-ban a Puskás-stadionban alulmaradtak a Ferencvárossal szemben (1-2).

Ezt követően négy évet kellett várni, hogy ismét a fináléba jusson a Loki, ám Komlósiék 2007-ben a Honvéd ellen tizenegyesekkel elbukták a mérkőzést a Szusza-stadionban. 2008-ben sikerült visszavágni, a Debrecen két találkozón (akkor oda-visszavágós alapon dőlt el a cím) 9-1-es összesítéssel hódította el a serleget a Kispest ellen.
Ez volt a harmadik kupasiker, most pedig jön a negyedik? A hajdúságiak ezért fohászkodnak, addig is kedvcsinálóként nézzük meg a három győztes kupadöntő összefoglalóját! 
T. Cs. Zs.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!