Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas öngólt rúgott az MLSZ

| 2010. 01. 08. | 10:11:11
Az MLSZ vezetésének különlegesen jó érzéke van ahhoz, hogy lejárassa magát. A szövetség vezetői most éppen egy teljesen érdektelen ügy kapcsán hozták magukat kínos helyzetbe.
Hatalmas öngólt rúgott az MLSZ
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sztori nem indult túl izgalmasan, a Nemzeti Sport azzal a kéréssel fordul az Országgyűléshez, hogy a 2010-es sportköltségvetést terhelő, a magyarországi Formula-1-es futam egymilliárd forinttal megemelkedett jogdíját ne a sportnak, hanem a kormánynak kelljen viselnie. A megmaradt pénzt kapják meg a sportági szakszövetségek, amelyek a folyamatosan csökkenő támogatásokat kiválóan ki tudnák egészíteni ezzel az összeggel.

Az NS-hez csatlakoztak különféle szövetségek, szervezetek, a lap felajánlotta az MLSZ-nek is, hogy szívesen odaírják a nevét a támogatók közé. Postafordultával jött is a beleegyező válasz, az MLSZ neve pedig ennek megfelelően bekerült a támogatók közé, mígnem ma egy közlemény jelent meg a szövetség honlapján, amely így szólt:

„A szövetség irányítói a leghatározottabban kijelentik és ezúton is tájékoztatják a közvéleményt, hogy a sportnapilapnak a 2010-es sportköltségvetés módosítására indított kampányához sem személyesen, sem testületileg nem csatlakozott senki, aki ilyen és hasonló nagyságrendű ügyekben kompetens, akinek ebben a kérdésben döntési joga lenne."

Az NS lecsapta a magas labdát, bemutatta a hivatalos levelet, amelyet az MLSZ kommunikációs osztályának egyik munkatársától kapott. A levél egyetlen nagyon könnyen értelmezhető mondatot tartalmazott, melynek lényege az volt: a kommunikációs igazgató áldását adta az indítvány támogatására.

Sajnos, mint utólag kiderült, a kommunikációs igazgató nem kompetens "hasonló nagyságrendű" ügyekben. Hogy a kommunikációs igazgató pontosan milyen ügyekben lehet kompetens, ha ebben sem, azt elképzelni sem tudjuk, csak feltételezéseink vannak: a kommunikációs ügyek igazgatása nyilván abból áll, hogy külső kommunikációt igénylő szituációkban az állás betöltőjének fel kell keresnie egy kompetens személyt az MLSZ székházban, megkérdezni, mi a teendő és ennek megfelelően cselekedni. A jelenlegi igazgató önállóan döntött, ezek után nem jósolunk neki nagy jövőt az MLSZ-ben.

Az MLSZ-közleményben az is benne foglaltatik, hogy a szövetség semmiféle nyílt vagy burkolt politikai színezetű kezdeményezéshez nem adja nevét. Mi inkább arra tippelnénk, hogy nem akart az ellen a kormány ellen fellépni, amellyel igen jó kapcsolatot ápolt a közelmúltban.

Akárhogy is, ennél rosszabbul nem jöhetett volna ki a testület ebből a helyzetből, a vezérkarnak sikerült újabb jókora öngólt lőnie. A jelek szerint kommunikációs igazgatóra semmi szükség az MLSZ-nél, ezt a feladatot alkalmasint ellátja maga az elnök (mint ahogy a többi kompetenciát igénylő feladatot is), egy kommunikációs stratéga, vagy egy ésszerű lépésekért felelős személy ellenben elkelne a szövetségben.

www.samsungsport.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés