Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erre már lehet alapozni!

| 2010. 03. 03. | 22:24:29
Mindhárom debreceni – Szélesi Zoltán, Rudolf Gergely és Bodnár László is – kezdőként lépett pályára az ETO-stadionban, ahol a magyarok a világbajnokságról éppen lemaradt orosz válogatottal játszottak 1–1-es döntetlent.
Erre már lehet alapozni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindhárom debreceni – Szélesi Zoltán, Rudolf Gergely és Bodnár László is – kezdőként lépett pályára az ETO-stadionban, ahol a magyarok a világbajnokságról éppen lemaradt orosz válogatottat látta vendégül.

Kiegyenlített első félidőt láthattunk, mindkét gárdának voltak lehetőségei, ha nem annyira sok, hogy tűzbe jöjjünk a játék láttán. A magyarok egy szerencsésnek mondható góllal szereztek vezetést, miután nagy kapu előtt kavarodásban szerencsésen pattant a labda Vanczákhoz (Sion), akinek a lövése után a labda még a kapust érintve talált utat az orosz kapuba (1-0).

Szünet után „izmos” cserékkel próbált frissíteni Guus Hiddink, akit Pavljucsenkót (Tottenham) és Arsavint (Arsenal) küldte pályára, míg a magyarok hollandja, Erwin Koeman Tőzsér Dánielt (Genk) cserélte be, négyre növelve a „debreceniek” számát a piros-fehér-zöldeknél.

Egy óra játék után egyenlíttek az oroszok, akik addig egyébként nem játszottak nagy fölényben, de ettől még szabályos volt Biljanetgyinov (Everton)gólja, aki öt méterről, térddel vette be Király Gábor (1860 München) kapuját egy bal oldali szöglet után (1-1).

Az egyenlítés után az oroszok egyre jobban kezdtek játszani, és ennek nem örültünk. A magyarok akciók már a középpályán elhaltak, ami azt jelentette, hogy a védekezés kötötte le a mieink figyelmét. A végjáték fordulatot hozott: a magyarok feltámadtak, és veszélyesebbek voltak a kapura! Rudolf előtt is adódott például egy lehetőség, de sajnos fölé durrantott, majd Szalai Ádám (Mainz) váltotta.

Azzal, hogy a magyar csapat a végét "megnyomta", nem hogy rászolgált a döntetlenre, hanem talán még közelebb is állt a győzelemhez. Erre már lehet alapozni!

Barátságos labdarúgó-mérkőzés:
Magyarország-Oroszország 1-1 (1-0)
Győr, ETO Park, 10 423 néző. V.: Vucemilovic-Simunovic (Conjar, Grigic – horvátok)
MAGYARORSZÁG: Király – Bodnár, Vanczák, Juhász, Horváth G. (Dárdai, 72.) – Szélesi, Bodor (Hajnal, 63.) – Huszti (Koltai, 90.), Buzsáky (Tőzsér, 46.), Rudolf (Szalai, 78.) – Torghelle. Szövetségi kapitány: Erwin Koeman
OROSZORSZÁG: Akinfejev (Gabulov, 46.) – Anyjukov, Kologyin (V. Berezuckij, 83.), Janbajev, Ignasevics – Biljaletgyinov (Bisztrov, 84.), Gyenyiszov, Szemsov (Arsavin 46.), Zirjanov – Szemak, Pogrebnjak (Pavljucsenko, 46.). Szövetségi kapitány: Guus Hiddink
Gólszerzők: Vanczák (40.), ill. Biljaletgyinov (59.)
Kiállítva: Gyenyiszov (89.)

Mesterszemmel

Erwin Koeman: -  Az első 45 percben mi játszottunk jobban, és megérdemelten szereztünk vezetést. A második félidő elején mutatták meg az oroszok, hogy igazán mire képesek. A gólt elkerülhető lett volna, kár, hogy amiatt nem tudtunk nyerni. A második félidőben fölényben játszottak az oroszok, de a nagy helyzetek előttünk adódtak. Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével.
Guus Hiddink:
- Az első félidőben a magyar csapat jobban játszott, aztán a cseréinknek köszönhetően kiegyenlítettebbé vált a meccs. A magyarok ügyes, technikás futballisták, nehéz ellenük játszani. Nagyszerű négy évet töltöttem az orosz válogatott élén, ez volt az utolsó meccsem a Szbornaja kapitányaként.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés