Hirdetés

Bojkottálják a Loki-szurkolók a Szuperkupa-döntőt!

civishir.hu

2010.07.06. 17:35

Bojkottálják a Loki-szurkolók a Szuperkupa-döntőt!
Nem vetkőznek neki a szerda esti derbinek! (Fotó: Cívishír-archívum)

Debrecen – A Loki B-közép nem teszi tiszteletét szerdán este a Videoton elleni Szuperkupa-döntőn, mert „nem kívannak fogyasztói lenni a televíziós csatornák diktálta termékeknek.”

Hirdetés

Hirdetés

Ismert, a Szuperkupát annak ellenére lejátsszák, hogy a DVSC a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyerte. Az ok: a magyar foci közvetítési jogait birtokló Sport TV ragaszkodik a meccshez, mivel szerződésben rögzítették, hogy azt képernyőre tűzi. A DVSC így a bajnoki második Videotonnal találkozik szerdán este 18 órától Debrecenben. A meccset azért rendezik a cívisvárosban, és nem máshol, hogy ne üresen kongó lelátók előtt futballozzanak a csapatot. A hangulat azonban Debrecenben sem lesz az igaz.

A Szívtiprók Ultras Debrecen – magyarán a Loki B-közép – nem vesz részt a DVSC-TEVA–Videoton Szuperkupa-döntőn. A csoport hivtalos honlapján, a szud94.hu-n az alábbi közlemény jelent meg.

„A szervezett debreceni csoportok nem vesznek részt július 7-én, az úgynevezett Szuperkupa-döntőn. Nem tudunk egyetérteni azzal az elvvel és eljárással, amelyet a magyar labdarúgás vezetői követnek a mérkőzés lebonyolításával kapcsolatban. Csapatunk a szabályok szerint már megnyerte a Szuperkupát, így ezt a mérkőzést nem tekintjük másnak, mint egy átlagosnál magasabb rangú edzőmeccsnek. Távollétünkkel rá akarunk mutatni ismét (ahogy azt a Ligakupa eseteben is tettük) arra a tényre, hogy a debreceni szervezett szurkolói csoportok tagjai nem kivannak fogyasztói lenni a televíziós csatornák diktálta termékeknek, nem kívánunk hangulatot teremteni egy olyan sportrendezvényen, amelynek valós tétje nem egy serleg, hanem a televíziós nézőszám növelése.” – írják a meccsek hangulatáért felelős piros-fehér drukkerek.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.