Beppe Signori: „Vigyázni kell a Lokival!”

„Az utóbbi időben a magyar csapatok sokat fejlődtek”

ww.nso.hu, civishir.hu

2009.10.19. 18:20

Beppe Signori: „Vigyázni kell a Lokival!”
Beppe Signori

Debrecen – A háromszoros olasz gólkirály, Giuseppe Signori szerint a DVSC veszélyes lehet a Fiorentinára, és a magyar bajnokot nem szabad lebecsülni. + Videó!

Hirdetés

Signori 1993-ban, 1994-ben és 1996-ban volt olasz gólkirály. Pályafutása során 188 gólt szerzett az olasz élvonalban, ez minden idők hetedik legjobb teljesítménye. A válogatottban 28 alkalommal lépett pályára, és hét gólt szerzett. Az 1994-es világbajnokságon tagja volt az ezüstérmes olasz csapatnak.

– Bizonyos szempontból könnyű meccs elé néz a Fiorentina, legalábbis a papírforma ezt diktálja – olvasható Signori nyilatkozata a firenzei klub honlapján. – Azonban más szempontból igenis nagy a veszély. A Debrecent ugyanis alulértékelik. Az utóbbi időben többször is a BL-főtáblára kerülhetett volna, de nem volt szerencséje. Olyan csapatokkal találkozott a selejtezőkben, mint például a Manchester United. Most viszont nagyobb szerencséje volt a sorsolásnál, és sikerült bejutnia.

Nemcsak Signori az egyetlen futballista, aki kapcsolódási pontot jelenthet a jelenkor magyar és olasz klubfutballja között, hanem a Brescia kölcsönjátékosa, Feczesin Róbert is.

A két labdarúgóban közös még a soproni múlt, ám az Újpestről érkező Feczesin csak azután igazolt a hűség városába, amikorra a kilenc találkozón pályára lépő olasz csatár már távozott. Ettől függetlenül Signori véleményt formált Feczesinről, illetve úgy egyébként a magyar játékosokról.

– A magyar foci fejlődése? Détári Lajos óta kevés igazán nagy tehetség bukkant föl náluk, de az utóbbi időben a magyar csapatok sokat fejlődtek. Megtalálják a megfelelő labdarúgókat a játékukhoz, így jobb, ha vigyáz majd a Fiorentina is. Feczesin? 1986-os születésű fiatal csatár, akit hazájában a sportág nagy tehetségeként emlegetnek.

Szóljon hozzá!

Hirdetés