Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bartha Csaba, aki Debrecenből befolyásolja a magyar focit

| 2010. 04. 08. | 09:50:51
Debrecen – Bartha Csaba a magyar foci 43. legbefolyásosabb szereplője. Szokatlan úton jutott DVSC élére, de korát meghazudtoló rutinnal látja el a feladatát – írják róla.
Bartha Csaba, aki Debrecenből befolyásolja a magyar focit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar foci legbefolyásosabb szereplői között a tekintélyes futballportál, a pepsifoci.hu állított fel Top 100-as listát. Ezen már szerepelt Szilágyi Sándor, a Loki cégvezetője, most pedig a sportigazgató, Bartha Csaba tevékyenysége kerül górcső alá.

„A DVSC-TEVA fiatal sportigazgatója az utóbbi egy évben lett igazán ismert a hazai labdarúgó-társadalom előtt, a debreceniek Bajnokok Ligája szereplése révén pedig méginkább reflektorfényben végezte tevékenységét. Az egyik legstabilabban működő hazai klub kulcsszereplője, abból a szempontból szerencsés, hogy egy anyagi szempontból biztos lábakon álló klubnál dolgozhat, de ezért keményen megdolgozott, hátszél nélkül repült az elmúlt évek legeredményesebb klubjának sportigazgatói székébe. A sportvezető a magyar futballban meglehetősen szokatlan úton jutott el a hazai bajnoki címvédő vezető pozíciójáig, amit eddig korát meghazudtoló rutinnal lát el” – méltatja a pepsifoci.hu újságírója a DVSC második emeberét.

Bartha Csaba, aki már a sporttudományok doktorának mondhatja magát, így felsőfokú rekreáció, testnevelő tanár, labdarúgó edző, valamint nevelés- és sporttudomány képesítéssel is rendelkezik, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karán (vagyis a TF-en) adjunktusként is tevékenykedik. Fontos róla tudni azonban, hogy nem csak az iskolapadban „sportolt”. Sífutó magyar bajnok és NB III-as focibíró.

A pepsifoci.hu szerint Szima Gábor jó érzékkel választott, amikor a cégvezető Szilágyi Sándor mellé Barthát is a vezetésbe emelte. Megjegyzik róla egy-egy másik hazai klubvezetőhöz képest sokkal távolságtartóbb a sajtóval, de ez nem feltétlenül mindig baj. Nem igazán fontos számára, hogy az ő személyéről emiatt esetleg kevesebb „fényező” cikk jelenik meg, mindent alárendel annak érdekében, hogy inkább a DVSC érdekei érvényesüljenek. A vitás kérdésekben is inkább ő hadakozik a sajtóval a „megbántott, megsértett” edző vagy játékos helyett, elmondása szerint azért, mert jobb, ha egy újságíró rá haragszik meg, mintha az edzővel vagy a játékossal szemben lennének ellenérzései.

Bartha egyik fő érdemeként azt nevezik, hogy olyan városban tudott gyökeret ereszteni, ahol mindig sokkal előnyösebb, ha valaki a város szülötte, és nem idegenként érkezik. A jelenlegi kilátások szerint a Loki még sokáig a hazai futball topcsapata lehet, így a klub sportigazgatójaként komoly hatással lehet a mindennapokra is – írja a pepsifoci.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!