Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bajnok a Loki, ez a lényeg!

| 2014. 05. 31. | 23:36:46
<p>Húszezer debreceni áhítozott a DVSC-gólokra, erre nyert a Honvéd. A Lokit az ág is húzta, ráadásul a bíró is megvakult.</p>
Bajnok a Loki, ez a lényeg!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rossz, szeles idő sem tudta meggátolni a debrecenieket az ünneplésben, tódult a nép, egyesek erősen, mások kevésbé illumináltan, de vonultak büszkén a bajnokcsapatot ünnepelni, minden irányból. A stadionba érve az első csalódás akkor ért, amikor megláttuk a kezdőt a sajtóhelyen, Dombi Tibort csak cserének nevezte Kondás Elemér. A második sokkot a Star Wars zenéje okozta, továbbra sem értjük, hogy mi köze Debrecennek és a DVSC-nek George Lucas – egyébként imádnivaló - ponyvájához, amikor van nekünk saját Loki-indulónk, egy másik nagyszerű debreceni márka, a Tankcsapda révén.

A kezdő sípszó előtt adták a Loki legendás játékosáról, Zilai Zoltánról elnevezett díjat, amit az idény legjobbja kap, a portás Novakovics vehette át, már csak azért sem érdemtelenül, mert a 10. percben bemutatott egy nagy bravúrt. Addig a Loki már két nagy lehetőséget dolgozott ki, és sajnos hagyott is ki, tehát pörgött a meccs. A B-közép is felvette a ritmust, megállás nélkül „nyomta”! „Győzni kell ma!” –zúgták a fiúk, és a Loki meg is találta a kispesti bunkeren a rést, többször, de egy utolsó honvédos lábban mindig elakadt a kapuba tartó labda.

A fiúk becsületére szóljon, hogy úgy mentek előre, mintha nem dőlt volna el a bajnokság Felcsúton.

Szünet után rögtön tűzijátékkal kezdett a Loki, no meg a B-közép is. Jön majd a számla az MLSZ-től, de sebaj, több is veszett Mohácsnál!  A második félidő első ziccerét Kulcsár puskázta el, a másodikat Bouadla, talán a 20 ezer néző okozta lámpaláz miatt. Ekkor már nagyon kiéheztünk a gólra!

A Loki ment előre, küzdött, hajtott, robotolt,de nem jött a gól! A 60. percben a közönség már Dombi Tibit követelte a pályára. Erre jött a feketeleves! A 63. percben Vermes egy előrevágott labdára rásprintelt, és Novakovics lába között a debreceni kapuba gurított (0-1). Két perc múlva Bódi lövésénél védett nagyot a fővárosi portás, később Szakály rúgott luftot ziccerben, majd egy honvédos mentett a gólvonal előtt. Ekkor már kezdtük azt hinni, hogy átkot szórtak ránk az égiek.

A 78. percben végre Dombi Tibi is pályára lépett az új Nagyerdei Stadionban, öt évvel korábban, mint ahogyan azt ő évekkel ezelőtt jósolta. Bombázó kitette a szívét-lelkét, de sajnos vele sem ment sokra a DVSC, így vereséggel avattuk bajnokká. A meccs képe és a helyzetetek alapján a DVSC akár ki is tömhette volna a Honvédot, de az égiek másképp akarták. Csak a döntetlenhez álltak közel a debreceniek, de Andó-Szabó játékvezető a végén negatív hőssé lépett elő, miután Dombi Tibor nyilvánvaló buktatásáért nem ítélt büntetőt. A debreceniek annyira reklamáltak, hogy eleengedtek egy kispestit, aki megszerezte a  vendégek második találatát. Ez már nem osztott, nem szorzott, Andó-Szabót kifütyülte 20 ezer debreceni, majd a debreceniek megkapták a vereség ellenére is jól megérdemelt jussukat, a bajnoki aranyérmet. Csak a szánk íze maradt egy kicsit keserű...

A hajdúsági klub 2005, 2006, 2007, 2009, 2010 és 2012 után ünnepelhet újra bajnoki címet.

Labdarúgó NB I., 30. forduló
DVSC-Honvéd 0-2 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 20 000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Vernes (63.), Lőrinczy (93.)
sárga lap: Vernes (71.), Baráth (73.), Vécsei (90.)
Debrecen: Novakovic - Brkovic, Máté, Mészáros, Korhut - Bódi, Bouadla (Tisza 87.), Zsidai, Szakály P. - Kulcsár (Mihelic 67., Dombi 78.), Sidibe
Honvéd: Kemenes - Botka, Lovric, Ignjatovic, Baráth - Nagy, Csábi, Vernes (Lőrinczy 74.), Kapacina (Zivanovic a szünetben), Vécsei - Holender (Bobál D. 86.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
Május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret.
Hirdetés
Hirdetés
Mobilvécé égett a csapókerti vasútállomáson
Mobilvécé égett a csapókerti vasútállomáson
Azonnal riasztották a debreceni tűzoltókat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.