Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az élre robogott a Lokomotív!

| 2010. 05. 04. | 22:47:22
Debrecen - A Vasas még emberelőnyben sem volt kemény ellenfél. Az MTK-nak köszönjük szépen a fehérvári győzelmet, pénteken pedig hatalmasat léphet az ötödik bajnoki cím felé a DVSC. Így álmodtuk meg, és bejött! + Képgaléria!
Az élre robogott a Lokomotív!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre nem jelenthetjük ki, hogy az ötödik bajnoki cím lázban tartja a debreceni futballbarátokat, legalábbis ezt a következtetést vonhattuk le az üresen kongó lelátók láttán. Még a B-közép is meglehetősen szellős volt, és reméljük, hogy a pénteki szuperderbire készül a cívisváros népe, a Vasas ellenit pedig edzőmeccsnek fogta fel a drukkerhad.

Herczeg András a Vidi elleni meccs jegyében küldte pályára a Loki, kihagyva a kezdőből néhány alapembert, helyettük a már kipróbált fiatalokkal próbálta meglepni az angyalföldi gárdát. Sikerült! Yannick egy szép akció végén már az 5. percben vezetést szerzett (1-0), majd a 17. percben egyéni betörésből megduplázta az előnyt (2-0).

Minden annyira szép volt! Eddig! A Vasas elkezdett focizni, vagy inkább a debreceni védelem betlizni, és bizony meleg pillanatokat élhettünk át, kellettek Polekszics hatalmas bravúrjai is ahhoz, hogy maradjon a 2-0. Aztán Ramos ránk hozta a frászt. A 24. percben a második sárgáját is begyűjtötte két abszolút fölösleges szabálytalansággal, így tíz emberre fogyatkozott a DVSC.

Így a sétagaloppól egy kiegyenlített meccs lett. Nagyot küzdöttek a fiúk a középpályán, a Vasas szerencsére csak szögletekig jutott, a Loki még emberhátrányban is veszélyesebbnek tűnt. A félidő végén kitörő örömmel fogadtuk a hírt: az MTK 1-0-ra nyert Fehérváron, így már csak 45 perc választotta el a kedvenceinket attól, hogy átvegyék a vezetést a tabellán.

A Loki-szakvezetés nem látta szükségét a cserének a szünetben, csak mintegy tíz perc elteltével, amikor a másik szűrő, Kiss Zoltán is besárgult. Szélesi érkezett, hogy masszívabb legyen a védelem. Ezt amolyan biztonsági húzásnak szánta a Herczeg-stáb, mert addig nem a DVSC, hanem a Vasas kényszerült védekezésre. Feczesin feltehette volna az i-re a pontot, de nagy helyzetbe Véghbe durrantott az 56. percben.

Amikor a Vasas elkezdte többet birtokolni a labdát, Herczeg András bebizonyította, hogy nem egy ijedős fajta, és behozta Coulibalyt a kétgólos Yannick helyére. Sőt! Nem sokkal később Czvitkovics is beszállt a kispadról. A piros-fehérek támadójátéka ugyan nem lett jobb, de semmi nem veszélyeztette a 2-0-át. A Vasas ment előre becsülettel, de a tizenhatos előterében elfogyott a tudománya.

A percek igazi Vasas-helyzet nélkül pörögtek, míg Coulibaly kihagyott egy ziccert a végén. Nem orroltunk rá, mert vigasztalt a tudat, hogy a DVSC átvette a vezetést a tabellán. A francia nevét a legvégén még aranyba is foglaltuk volna, hiszen mesteri labdával szolgálta ki Czvitkovicsot, aki kíméletlenül bevágta a labdát Végh kapujába, megadva a slusszpoént.

Soproni Liga, 26. forduló:
DVSC-Vasas 3-0 (2-0)
Debrecen, 4000 néző. Vezette: Szilasi (Albert, Ortó)
DVSC: Polekszics – Bernáth, Komlósi, Fodor, Laczkó – Bódi, Ramos, Kiss (Szélesi 56.), Szakály (Czvitkovics 71.) – Feczesin, Yannick (Coulibaly 61.)
Vasas: Végh – Balog (Majoros 68.), Kovács G., Mileusznics, Oscar – Bakos, Dobrics (Danfa 77.), Remili – Divics (Beliczky 57.), Banuesz, Hrepka
Gól: Yannick (5.), Yannick (17.), Czvitkovics (92.)
Sárga lap: Ramos (8.), Kiss (52.), Remili (60.) Fodor (65.), Kovács G. (70.)
Kiállítva: Ramos (24.)

Mesterszemmel

Herczeg András: - Az elsős húsz percben jól játszottunk, sajnos a kiállítás után célfutballra kellett áttérnünk. Jól csináltuk, nagyot küzdöttek a fiúk, gratulálok nekik!
Giovanni Dellacasa: - A játék képe alapján túlzottnak vélem a háromgólos különbséget. Megvoltak a lehetőségeink, sajnos nem tudtunk élni velük.

Soproni Liga, 26. forduló:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.