Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amit sokan a választásoknál is jobban várnak: El Clásico

| 2010. 04. 09. | 13:09:39
Bizonyos körökben Debrecenben a választásoknál is jobban várják a 160. El Clásicót, a sportvilág két leghatalmasabb klubjának összecsapását. A királyi gárdának nincs Messi-ellenes terve!
Amit sokan a választásoknál is jobban várnak: El Clásico
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyakorlatilag minden más eseményt a háttérbe szorít a spanyol labdarúgó-bajnokság örökrangadója, az El Clásico, amelyet szombat este 160. alkalommal rendeznek meg a Real Madrid és az FC Barcelona között. A két sztárcsapat fej-fej mellett halad a pontvadászatban, így az az együttes, amelyik megnyeri a 22 órakor kezdődő találkozót (tv: Sport1), hatalmas lépést tesz a bajnoki arany megszerzése felé.

A Real Madrid pályaválasztása mellett eddig 79 mérkőzést játszottak a csapatok, 50 hazai siker mellett 14 döntetlen és 15 Barca-győzelem született. Az elmúlt szezonban a katalánok történetük egyik legnagyobb győzelmüket aratták a Santiago Bernabeu Stadionban: 6-2-re gázolták le a legnagyobb riválist. Az őszi „klasszikust" Zlatan Ibrahimovic egyetlen gólja döntötte el a Nou Campban.

A mostani egyértelműen a legek csatájának nevezhető: ez a két csapat szerezte messze a legtöbb gólt a bajnokságban, a Real 83-szor, a Barca pedig 75-ször talált az ellenfelek kapujába. A góllövőlista első két helyezettje, a 26 találatnál járó Lionel Messi, valamint a mögötte kettővel lemaradó Gonzalo Higuaín is találkozik egymással.

Érdekesség, hogy legutóbb a 2006/2007-es bajnokság alakult hasonlóan szorosan, akkor a Real végül az egymás elleni eredmények miatt végzett a Barca előtt. A két csapat jelenlegi erejéről mindent elmond, hogy az akkor bajnoki címet érő 76 pontos határt nyolc (!) fordulóval a vége előtt már átlépték. Éppen az egymás elleni eredmények miatt a döntetlen szombaton a Barcelonának kedvez.

A Marca című spanyol sportnapilap egyszerűen csak az évszázad mérkőzésének nevezte a szombati összecsapást.
"Továbbra sem gondolom, hogy ez a mérkőzés dönt majd a bajnoki címről, de valóban nagyon fontos" - nyilatkozta ugyanakkor Xabi Alonso, a Real középpályása.

A Marca szerint a találkozó kulcskérdése az lehet, hogy a madridiak miképpen tudják kikapcsolni a játékból Lionel Messit, a katalánok szenzációs formában lévő argentin támadóját, aki kedden, az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben négy gólt lőtt.

„Nincs szükségünk Messi-ellenes tervre, Barca-ellenes terv kell. Nevetséges lenne, ha csak egy játékostól kellene tartanunk. Cristiano Ronaldo ráadásul ugyanolyan jó, ha nem jobb játékos, mint Messi" – tette hozzá Xabi Alonso.

A rangadóról a hazai oldalon Kaká hiányzik majd sérülése miatt, míg a Barcánál várhatóan csak Eric Abidal nem állhat Josep Guardiola vezetőedző rendelkezésére.

Az állás:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Az országos versenyen a legjobbak között voltak.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.